15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Χέρι-χέρι με την Coca-Cola και την WWF Hellas και ο Δήμος Χανίων!

Ημερομηνία:

Συμμετέχει σε σεμινάριο για το μαθητικό διαγωνισμό «Υγρότοποι  -Μια Ιστορία για  το Νησί μου» | Κι όμως. Δεν πέρασε ούτε μία μέρα από τη δημοσίευση της έρευνάς μας αναφορικά με τη δράση της Coca-Cola, τη συνεργασία της με την WWF Hellas και την ιδιωτικοποίηση του νερού όπου αναφερόμασταν σε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης για τον έλεγχο του νερού που προωθείται παγκοσμίως στο οποίο ενθαρρύνεται η συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων, Μ.Κ.Ο. και τοπικής αυτοδιοίκησης, υπό την πρωτοβουλία και την καθοδήγηση πολυεθνικών και ο Δήμος Χανίων, σχεδόν με περηφάνεια ανακοινώνει τη συμμετοχή του σε μια τέτοιας μορφής συνεργασία!

Όλα αυτά δίχως να κάνει μια αναφορά στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στο πλαίσιο του προγράμματος της συγκεκριμένης εταιρείας με την επωνυμία «Αποστολή Νερό». Άλλωστε, αρκούσε μια ματιά στην ιστοσελίδα της WWF Hellas στην οποία γίνεται ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη δράση είναι στα πλαίσια του προγράμματος της Coca-Cola «Αποστολή Νερό». Να, δες τε! Εδώ είναι. Εφόσον η συγκεκριμένη συνεργασία είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, θα υπήρχε η επίσημη δικαιολογία που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο Δήμος ότι «δε γνωρίζανε». Τώρα, όμως, μετά από 2 διαφορετικά δημοσιεύματά μας για τη συγκεκριμένη δράση, μπορεί ο Δήμος να μας πει ότι δε γνώριζε; Βεβαίως, μπορεί και να συμφωνεί. Ή να μη βρίσκει τίποτα μεμπτό σε τέτοιες συνεργασίες. Τότε όμως, γιατί να αποκρύψει τη συμμετοχή της Coca-Cola στη συγκεκριμένη δράση; Μια απλή ερώτηση: Ποια στάση θα τηρήσει ο Δήμος Χανίων αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού;

Ιδού το δελτίο τύπου που μας στάλθηκε:

Σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς  για το μαθητικό διαγωνισμό

«Υγρότοποι  -Μια Ιστορία για  το Νησί μου »: από το Δήμο Χανίων

Το Τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς στα πλαίσια του μαθητικού διαγωνισμού παραμυθιού και βίντεο «Υγρότοποι : μια ιστορία για το νησί μου» ,  πραγματοποιεί σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς του Νομού  Χανίων το Σάββατο 08/12/2012 από τις 9:00 – 18:00 στο παλιό Δημαρχείο της Σούδας.

Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο πρόγραμμα του WWF Ελλάς για τους νησιωτικούς υγροτόπους και στόχος του είναι οι μαθητές να ανακαλύψουν , με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού , τους υγροτόπους του νησιού , να εκτιμήσουν την αξία τους (οικολογική , οικονομική , κοινωνική) , να τους απολαύσουν , να τους ερευνήσουν να αντιληφθούν τις απειλές και την ανάγκη προστασίας τους και να δημιουργήσουν τη δική τους αφήγηση για τους υγροτόπους.

Στόχος του Δήμου Χανίων, σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, κα. Χρυσούλα Χατζηδάκη, είναι η στήριξη τέτοιων δραστηριοτήτων που φέρνουν σε επαφή τα παιδιά με το φυσικό περιβάλλον και τα ωθούν σε δημιουργική απασχόληση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γιάννης Αγγελάκης
Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...