Χαμηλά παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Χαμηλά παραμένει συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας η εμβολιαστική κάλυψη στην Κρήτη παρά το γεγονός τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, τα ποσοστά θετικότητας το ίδιο ενώ η μετάλλαξη Δέλτα τείνει να κυριαρχήσει στο νησί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά τη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Δεν είναι τυχαία η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, προκειμένου και ο ίδιος να στείλει το μήνυμα «προστατευόμαστε, εμβολιαζόμαστε, βγαίνουμε νικητές». Ο ίδιος ζήτησε να τρέξουν ακόμα γρηγορότερα οι εμβολιασμοί στην Κρήτη  καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι υπολείπεται αριθμητικά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας που έγινε στις 28 Ιουλίου, αναφορικά με την Κρήτη προκύπτει ότι ο νομός Λασιθίου παραμένει ο μόνος στον οποίο η εμβολιαστική κάλυψη ξεπερνά το 50%.

"Sponsored links"

Συγκεκριμένα:

Στο νομό Ηρακλείου οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 45.15%* και σε 42.49%**. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο ποσοστό αφορά την κάλυψη όπως προκύπτει από την τοποθεσία κάθε εμβολιαστικού κέντρου που μπορεί να περιλαμβάνει εργαζόμενους, μη μόνιμους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας κ.ά. ενώ το δεύτερο – που είναι και χαμηλότερο αφορά την κάλυψη όπως προκύπτει από την διαθέσιμη πληροφορία διαμενόντων εντός της Περιφερειακής Ενότητας.

irakleio

Στο νομό Χανίων οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 45.25%* και 41.24%** αντίστοιχα ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι στο  2.01%.

xania

Στο νομό Ρεθύμνου οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 41.23%* και 37.65%**- ποσοστά ιδιαίτερα χαμηλά παρά το αυξημένο ποσοστό θετικότητας που καταγράφεται στην Περιφερειακή Ενότητα. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία της εβδομάδας 19 Ιουλίου 2021 – 25 Ιουλίου 2021 που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, το Ρέθυμνο είναι στην 1η πεντάδα των περιοχών που “κοκκινίζουν”.

rethymno

Στο νομό Λασιθίου, τέλος, οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 54.45%* και 46.13%**, γεγονός που τον κατατάσσει πρώτο όσο αφορά την εμβολιαστική κάλυψη μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων.

lasithi

"Sponsored links"

cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live