18.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Χανιά: Μαζική η κινητοποίηση εργατών – φοιτητών ενάντια στην εκδικητική απόλυση φοιτητή από καφετέρια | Φωτός

Ημερομηνία:

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 15.03  η κινητοποίηση ενάντια στην «εκδικητική απόλυση» εργαζόμενου-φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, από  καφετέρια στο Κουμ Καπί. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δεκάδες σωματεία της πόλης.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο:

Ο συνάδελφος διεκδικούσε να δηλώνεται  τις ώρες που εργάζεται και  η εργοδοσία προχώρησε στην παράνομη και καταχρηστική απόλυσή του.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι φοιτητικοί Σύλλογοι του Νομού Χανίων καταδικάσαν την εκδικητική απόλυση εργαζόμενου-φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, από  καφετέρια στο Κουμ Καπί. Η απόλυση έγινε μια ημέρα μετά την παρέμβαση του σωματείου Επισιτισμού στον χώρο δουλειάς για να δηλώνεται ο εργαζόμενος τις πραγματικές  ώρες που εργάζεται.

Η απόλυση δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για εργαζόμενο-φοιτητή που είχε συνδικαλιστική δράση και κρατούσε μαχητική στάση στον χώρο εργασίας, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ , ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ!

"google ad"

Η κατάσταση που βιώνουμε στον Επισιτισμό  δεν είναι καινούργια και δεν αποτελεί εξαίρεση και η συγκεκριμένη περίπτωση. Απλήρωτα δώρα ,ημιαπασχόληση, δήλωση διαφορετικού ωραρίου από αυτό που στην πραγματικότητα εργαζόμαστε. Η κατάσταση είναι μια εργασιακή ζούγκλα, με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων που νομοθέτησαν ένα αντεργατικό πλαίσιο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο σωματείο του,  να συμμετέχουν στην Πανεργατική Απεργία στις 17 Απριλίου, να απαντήσουν στην απόλυση του συναδέλφου τους, στο χτύπημα των δικών τους δικαιωμάτων να διεκδικήσουν σύγχρονους όρους δουλειάς. Να βάλουν εμπόδια στο κλίμα τρόμου που θέλει να καλλιεργήσει η εργοδοσία απέναντι σε όλους, χτυπώντας αυτούς που πρωτοστατούν. Τους καλούμε να γραφτούν στο Σωματείο, να συμμετέχουν στους αγώνες του επόμενου διαστήματος. Καλούμε όλα τα σωματεία να καταδικάσουν την απόλυση του συναδέλφου, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξη στους αγώνες απέναντι στον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

Η απόλυση του συναδέλφου είναι εκδικητική! Στόχο έχει να τρομοκρατήσει όποιον σκέφτεται να αντιδράσει! Δε θα περάσει!

Κάτω τα χέρια από όποιον συνάδελφο διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας! Αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε να επικρατεί σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς και να βλέπουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα να σφαγιάζονται είναι βαθιά γελασμένοι. Οι αγώνες των εργαζομένων δεν μπαίνουν στον γύψο.

Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα και την οργανωμένη πάλη μπορούμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της εργοδοσίας ακόμα και τώρα ώστε να γίνει πράξη η εφαρμογή της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας στον Επισιτισμό.
  • Σταθερή δουλειά με 8ωρο – 5ήμερο- 40ωρο για όλο τον κλάδο/ Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς / Ημέρες ανάπαυσης συνεχόμενες/ Καμία διευθέτηση του ημερήσιου και του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας Καθορισμός καθηκόντων κάθε ειδικότητας / Αυξήσεις στους μισθούς.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Να ανακληθεί η  απόλυση και να επιστρέψει άμεσα ο συνάδελφος στη δουλειά!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Το ψήφισμα για την κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση του συναδέλφου στήριξαν  :

Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Παράρτημα Χανίων

Σωματείο Διανομέων Ν.Χανίων << Ιωσήφ Σαριδάκης>>

Σωματείο Εργαζομένων Ι.Ε.Π.Υ.Α Δυτικής Κρήτης (SECYRITY TEAM)

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών παράρτημα Χανίων

Σωματείο Τροφίμων-Ποτών Ν. Χανίων

Σωματείο εργαζομένων Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων

Σύνδεσμος εργαζομένων Γεωργικών οργανώσεων και επιχειρήσεων Ν. Χανίων

Σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ Χανίων

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Χανίων

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων

Σύλλογος φοιτητών εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης

Ενιαίος σύλλογος φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Σύλλογος Φοιτητών ΕΛΜΕΠΑ

Σύλλογος Γυναικών ν. Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ