Χανιά: Ο καταναλωτικός υπερτουρισμός μας πνίγει

Κανένα σχόλιο

Του Γιώργου Γελαλή

Πουθενά δεν μπορείς να σταθείς πια σ’ αυτήν την πόλη, αν δεν πληρώσεις. Τα πάντα κοστίζουν! (Εξαίρεση αποτελεί μονάχα ο λόφος Καστέλι)

Ξήλωσαν ακόμα και τα παγκάκια στην πλατεία της Σπλάντζιας!

"Sponsored links"

ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΊΝΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ

Η εξεύρεση μόνιμης κατοικίας, είναι πλέον αδύνατη. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, όπως και πριν μερικά χρόνια, στη Νέα Χώρα, γκαρσονιέρα ενοικιάζεται με 550 Ευρώ το μήνα!

Θλίψη και θυμό νιώθεις, όταν βλέπεις να διαβρώνεται ο χαρακτήρας ολόκληρων γειτονιών και να μετατρέπεται όλη η πόλη σε αποικία τουριστών.

(παρεμπιπτόντως, σε περίπτωση που νοσήσουν οι τουρίστες από κορονοϊό, δεν υποχρεούνται όπως εμείς σε 5ήμερο περιορισμό!)

Τώρα τελευταία, κάνουν καμπάνια και σχεδιάζουν να φέρουν μέσα στο χειμώνα, Γερμανούς συνταξιούχους. Σε συνεργασία με την άθλια Bild
τους δελεάζουν λέγοντάς τους, πως εδώ έχουμε Γερμανόφωνους γιατρούς και φαρμακεία!!!

Τους υπόσχονται οικονομικότερη διαβίωση, γιατί θα τους ζεσταίνει ο ήλιος!!!

Και αν πετύχει το πείραμα, θα φέρουν και Σκανδιναβούς συνταξιούχους!!!!

Σε ένα σύστημα, χωρίς επαρκείς κλίνες και ΜΕΘ, το πού θα νοσηλευτούν όλοι αυτοί οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, σε περίπτωση που νοσήσουν πχ από κορονοϊό, φαντάζομαι πως ούτε καν θα πέρασε από το μυαλό τους..

Όπως πάντα, η λογική τους είναι: ας έρθουν πρώτα αυτοί και… βλέπουμε!

"Sponsored links"

Οι μόνιμοι κάτοικοι αυτής της πόλης, πώς να μη νιώθουμε πολίτες β’ κατηγορίας, όταν βλέπουμε, πως το προφίλ της πόλης που ζούμε και δουλεύουμε, καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο, από τις καταναλωτικές ανάγκες της τουριστικής βιομηχανίας!

Η καθημερινότητά μας έχει γίνει ανυπόφορη!

Απαιτούμε να μπει φραγμός στα φαινόμενα ασυδοσίας και αισχροκέρδειας, που συνδέονται άμεσα με την τουριστική λαίλαπα!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Στη φωτογραφία, ένα στιγμιότυπο από performance δρόμου με τίτλο: “Χανιά: πόλη αφιλόξενη”

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live