Ψήφισμα για την άμεση απελευθέρωση του Σπύρου από το Μπουρούντι ενέκρινε η Ευρωβουλή, μετά από πρωτοβουλία του Νότη Μαριά

Κανένα σχόλιο

Ψήφισμα που καταδικάζει την κατάσταση στο Μπουρούντι και ζητά την άμεση απελευθέρωση του Ελληνικής καταγωγής αστυνομικού Σπύρου Χαγκαμπιμάνα εγκρίθηκε σήμερα από την Ευρωβουλή, μετά από σχετική πρόταση ψηφίσματος που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και με τη στήριξη της Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και άλλων Ευρωβουλευτών.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής πάσχισε συστηματικά το τελευταίο τρίμηνο να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υπόθεση του Σπύρου Χαγκαμπιμάνα, που παραμένει έγκλειστος στις φυλακές. Ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα φυλακίστηκε στις 27/6/2016, επειδή εναντιώθηκε στις αφόρητες πιέσεις του καθεστώτος να προβεί σε χρήση εκτεταμένης βίας εναντίον αθώων διαδηλωτών και προτίμησε να εναντιωθεί σθεναρά. Το καθεστώς του Μπουρούντι όμως διέταξε αμέσως τη φυλάκισή του στις φυλακές Muramvya, όπου βασανίστηκε ανηλεώς.

Το τελευταίο διάστημα είναι σίγουρο ότι κινδυνεύει πλέον η ζωή του, καθώς σύρεται εσπευσμένα σε δίκη με συνοπτικές διαδικασίες.

"Sponsored links"

Ο Σπύρος με επιστολή του από τη φυλακή ζήτησε τη βοήθεια του Νότη Μαριά, προκειμένου να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημά του και να πάρει θέση επ’ αυτού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε τελικά σήμερα από την Ευρωβουλή, με πρωτοβουλία του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και άλλων Ευρωβουλευτών, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητούν από την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής,Φεντερίκα Μογκερίνι, να παρέμβει για την άμεση απελευθέρωση του Σπύρου Χαγκαμπιμάνα.

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως (10/9) ο Νότης Μαριάς είχε απευθύνει έκκληση στην Ύπατη Εκπρόσωπο και ζητούσε την παρέμβασή της για την άμεση απελευθέρωση του Σπύρου, αναφέροντας: «Σύμφωνα με επιστολή που μου έδωσαν οι δικηγόροι του, υποβλήθηκε σε βασανιστήρια επί 10 ολόκληρες ημέρες, ενώ οι συνθήκες που επικρατούν στη φυλακή στο Μπουρούντι, όπου βρίσκεται, είναι άθλιες».

Και ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Γνωρίζουμε τις συνεχείς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπουρούντι, το οποίο έχει καταδικάσει επανειλημμένως με Ψηφίσματα του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις