21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Είμαι Χρυσαυγίτης» ομολόγησε ο δολοφόνος του 34χρονου

Ημερομηνία:

Τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο Κερατσίνι καθώς και ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής παραδέχτηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 45χρονος  Γ.Ρ που είχε συλληφθεί μετά από το περιστατικό.
Για καρτέρι θανάτου στο γιό του, έκανε λόγο ο πατέρας του νεκρού:Με τη φράση «Ομολόγησε; Δεν το έχω ακούσει αυτό. Ο κάθε ημιπαράφρων μπορεί να λέει ότι είναι Χρυσή Αυγή και ‘γω είμαι Αρειανός τι σημαίνει αυτό», ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, επιχείρησε να αποσυνδέσει το κόμμα του από τον δράστη της δολοφονίας, την οποία και καταδίκασε.
Να μεταφέρει τις ευθύνες αλλού επιχείρησε ο Ηλίας Κασιδιάρης, κάνοντας μάλιστα λόγο για παράνομες προσαγωγές χρυσαυγιτών κατά την επιχείρηση της αστυνομίας. Αναλυτικά είπε: «Καταδικάσαμε το γεγονός απερίφραστα από την πρώτη στιγμή. Το μνημονιακό κράτος βρήκε αφορμή να κάνει εφόδους παράνομες σε όλα μας τα γραφεία στην Αττική. Να κάνει παράνομες προσαγωγές μελών μας. Αυτό δεν έγινε ούτε καν όταν ο Τσουκάτος και ο Μαντέλης βάζανε μαύρα εκατομμύρια μέσα στα γραφεία του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚ. Αυτό που βλέπετε σήμερα γίνεται επειδή φοβούνται την άνοδο των εθνικιστών»
Οι άνδρες της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποίησαν έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην Κατεχάκη, αλλά και στα γραφεία στο Σταθμό Λαρίσης.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, που βρέθηκε στα γραφεία της Κατεχάκη, πάρκαρε σε πεζοδρόμιο – διάβαση αναπήρων και έδιωξε τους αστυνομικούς προκειμένου να φτάσει στα γραφεία του κόμματός του, κάτι που τελικά κατάφερε… Η τροχαία μετά από αντιδράσεις πολιτών αφαίρεσε τις πινακίδες από το αυτοκίνητο και του έκοψε κλήση.

Ο Παύλος Φύσσας ανήκε στον αριστερό χώρο και ήταν γνωστός ως Killah P καθώς ασχολούνταν με τη χιπ χοπ μουσική. Πριν υποκύψει στα τραύματά του στο Γενικό Κρατικό της Νίκαις όπου είχε μεταφερθεί, πρόλαβε να υποδείξει τον δράστη πάνω στον οποίο κατά τη σύλληψή του βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 12.10 το βράδυ σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 και Ξάνθου στο Κερατσίνι. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το θύμα και η παρέα του κυνηγήθηκαν από περίπου 25 άτομα με μαύρες μπλούζες, μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού.
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής επήλθε και ο τελικά θανάσιμος τραυματισμός του 34χρονου.
Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι η σύλληψη του δράστη έγινε από γυναίκα αστυνομικίνα, μέλος της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς οι συνάδελφοί της, από τους οποίους ζητούσε βοήθεια, δεν την συνέδραμαν με το αιτιολογικό ότι «ήταν πολλοί» αυτοί που βρίσκονταν μαζί με το δράστη. Αποτέλεσμα, η αστυνομικός να συλλάβει μόνη της τον 45χρονο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...