14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Άγριος καυγάς Μαξίμου με Δένδια για τους New York Times

Ημερομηνία:

Στα «κάγκελα» βρίσκεται το Μαξίμου με το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ο εκπρόσωπος Τύπου της Βασιλίσσης Σοφίας επιβεβαίωσε με δήλωσή του στους New York Times ότι η ελληνική κυβέρνηση έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator σε άλλες χώρες!!!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, η Αθήνα παραδέχθηκε ότι αδειοδότησε την Intellexa να πουλήσει το Predator σε τουλάχιστον μία χώρα με ιστορικό καταπίεσης των πολιτών της, την Μαδαγασκάρη, Η εταιρεία, μάλιστα, επιχείρησε να γίνει το ίδιο και με την Ουκρανία, όπως φέρεται να ζητούσε η Ουάσιγκτον από την ελληνική κυβέρνηση!

Στο Μαξίμου εκτιμούν πως την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η απάντηση ήταν η μέρα που γινόταν η συζήτηση στη Βουλή και δόθηκε έτσι η ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να εκθέσει τον πρωθυπουργό! Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στον Νίκο Χατζηνικολάου στις 7 Νοεμβρίου και τα εξής- που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: ««Μισό λεπτό, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ουδέποτε ισχυρίστηκα -και η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε- ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό Predator. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να κατηγορείται ο πρωθυπουργός ότι έχει ενορχηστρώσει αυτή την προσπάθεια. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Εμείς από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα παράνομων λογισμικών στη χώρα και καλούμαστε αυτό το κουβάρι…»!

Στο Μαξίμου, επίσης, …υποψιάζονται ότι ο Νίκος Δένδιας έκανε τη δήλωση μέσω του εκπροσώπου, με στόχο να πληγεί ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σμυρλής, που είναι αρμόδιος για το θέμα και που θεωρείται και άνθρωπος «της οικογένειας» στο υπουργείο Εξωτερικών!

Το Μαξίμου βέβαια δεν λέει γιατί θα έπρεπε να υποκρύψει το γεγονός ο υπουργός Εξωτερικών- ο οποίος, άλλωστε, είναι και ένας από εκείνους που παρακολουθούνταν! Για αυτό και ο Ν. Δένδιας απαντά … «το δώσαμε και το ξέρατε»!

ΥΓ: Μετά τον Τσίπρα ο πρωθυπουργός τα βάζει και με τον Δένδια! Οι συνεχείς αποκαλύψεις για τις εκλογές αυξάνουν τη νευρική κρίση!

Β. Σκ.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...