14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

«Ανοικτή» για την Ελλάδα η διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων

Ημερομηνία:

Αμετάβλητη παραμένει η στάση της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της DW που επικαλείται σχετική δήλωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών μετά από ερώτηση και προς την ελληνική πρεσβεία στην Πολωνία.

Ωστόσο, σχετικά με το κατά πόσον η Ελλάδα έχει λάβει εκ μέρους της Πολωνίας «πρόσκληση» για ενδεχόμενη συμμετοχή σε μία επικείμενη «Διεθνή Διάσκεψη» για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων καθώς και αν βρίσκονται σε εξέλιξη «διμερείς διαπραγματεύσεις», η ελληνική πλευρά αντιδρά επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις της για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων χωρίς να απαντά ευθέως στα ερωτήματα.

Η Ντόιτσε Βέλλε στο ίδιο ρεπορτάζ επισημαίνει πως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συναντήσει πρόσφατα στη Βαρσοβία τον ομόλογό του από το υπερσυντηρητικό κυβερνών κόμμα PiS, Ζβίγκνιεφ Ράου.

Σύμφωνα με όσα απαντά στην DW το ελληνικό υπ. Εξωτερικών:

«Ηθέση της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν έχει αλλάξει, το ζήτημα παραμένει ανοιχτό. Η  άποψη μας έχει  αποτυπωθεί πολλές φορές.

Πλέον πρόσφατα (5/10) ο  Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησής του στη Βαρσοβία  με τον  Πολωνό ομόλογό του, Zbigniew Rau σημείωσε ότι «για την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική κοινωνία το θέμα αυτό παραμένει ανοιχτό- και η επίλυσή του, που είναι πρωτίστως θέμα αρχής, νομίζω ότι θα είναι επωφελής για όλες τις εμπλεκόμενες χώρες, καθώς και για την ίδια την ΕΕ».

kosmodromio.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...