20.8 C
Chania
Sunday, May 26, 2024

Άτακτη υποχώρηση για τη «σπορά των ηττημένων του 1945» της Χρυσής Αυγής από τον Μιχαλολιάκο

Ημερομηνία:

Την ώρα που η διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής κορυφώνεται και αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των μελών του ναζιστικού μορφώματος, ο αρχηγός, Νίκος Μιχαλολιάκος επιχειρεί να προχωρήσει σε μία αναδίπλωση, ενδεικτική της τακτικής τους να ψεύδονται, μπροστά στο φάσμα της καταδίκης τους για εγκληματική οργάνωση.

Ήταν στις αρχές του Μαρτίου 2012, όταν ο αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος δήλωνε σε ακροατήριο χρυσαυγιτών πως «είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945», την ώρα που η πλειοψηφία των ΜΜΕ φρόντιζε να κρατά καλά κρυμμένο στο σκοτάδι.

«Είμαστε η σπορά των ηττημένων του 1945. Αυτοί είμαστε. Οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες. Ξέρουν πως δεν έχουν να κάνουν με κάποια καραγκιοζάκια που θα τους δώσουν θέσεις, υπουργεία, αυτοκίνητα. Εμείς είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο να ελευθερώσουμε τις πατρίδες μας απ’ τον Εβραίο που έχει καθίσει στο σβέρκο ολόκληρου του κόσμου» δήλωνε τότε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, ανερυθρίαστα δήλωνε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως «δεν υπάρχει τέτοιο βίντεο» με τις δηλώσεις του.

Σήμερα, επτά χρόνια μετά από αυτή τη δήλωση που αποδεικνύει με τον πιο απόλυτο τρόπο τον «πολιτικό προσανατολισμό» του μορφώματος του οποίου ηγείται και υπό τον φόβο της πορείας της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος εμφανίζεται να δηλώνει πως «διαστρεβλώθηκε το νόημα των λόγων του, και πως εννοούσε «κάτι άλλο».

Συγκεκριμένα, όπως καταγράφει το βίντεο που δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Ν. Μιχαλολιάκος υποστήριξε σε συνέντευξή του πως «Μέσα στο πλαίσιο των πολεμικών αποζημιώσεων ήταν να δοθούν μεγάλες βιομηχανίες της ηττημένης Γερμανίας στα κράτη τα οποία κατεστράφησαν και είχαν υποστεί μεγάλες ζημίες από τον πόλεμο. Τότε λοιπόν ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση να έρθουν κάποιες μεγάλες βιομηχανίες στην Ελλάδα, με τη μέθοδο του λεγόμενου “ντεμοντάζ”. Δηλαδή διαλύουν τις βιομηχανίες [και τις μεταφέρουν]. Και εκρίθη τότε από τους μεγάλους μας συμμάχους ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει μεγάλη και ισχυρή βιομηχανία. Και κράτος το οποίο δεν έχει ισχυρή βιομηχανία δεν μπορεί να είναι ανεπτυγμένο. Γι’ αυτό κι εγώ -και το παρεξήγησαν κάποιοι, το διαστρέβλωσαν- είχα κάνει τη δήλωση που αποσπασματικά τη δείχνουν, ότι εμείς είμαστε απ’ τους ηττημένους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Και πράγματι ήμασταν απ’ τους ηττημένους».

thepressproject.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η μπουγάτσα του Ιορδάνη στα Χανιά είναι θεσμός ετών 100

Από το λιμάνι κατευθείαν στον Ιορδάνη. Αυτή είναι η...

Σοβαρά επεισόδια τη νύχτα μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο – Ενας δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή

Σοβαρότατα επεισόδια έλαβαν μέρος τη νύχτα μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο. Σύμφωνα...

Ηράκλειο: Αγνωστοι κατέστρεψαν το εκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο της πόλης

Γυαλιά – καρφιά έκαναν το εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο...

Μελέτη: Το «μέγα-πρόβλημα» του δημογραφικού – Τα «κλειδιά» για την αύξηση των γεννήσεων

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει το θέμα της κρίσης γονιμότητας με τους αριθμούς...