21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Έκαψαν σημαίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ οι διαδηλωτές ενάντια στον ελλιμενισμό του Αεροπλανοφόρου Τρούμαν: «Παπαγαλάκια προσπαθούν να αθωώσουν τους φονιάδες με το πρόσχημα οτι «αφήνουν» λεφτά στον τόπο» | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μηχανοκίνητη πορεία στα Χανιά που κάλεσε η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ ενάντια στον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου Τρούμαν και πλοίων του 6ου στόλου των ΗΠΑ στον κόλπο της Σούδας.

Δεκάδες αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν στις 7μ.μ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Πλατεία με τους συγκεντρωμένους να κρατάνε πλακάτ με αντιϊμπεριαλιστικά συνθήματα.

Στην συγκέντρωση μίλησε ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ,Σπύρος Αγριμάκης ο οποίος σημείωσε:

«Δηλώνουμε σήμερα την αντίθεσή μας στον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου Τρούμαν και των υπόλοιπων πλοίων του 6ου στόλου στον κόλπο της Σούδας. Με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ που συνεχίζει από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόλπος της Σούδας μετατρέπεται σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών. Με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ, όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ με γοργούς ρυθμούς υλοποιείται η λεγόμενη «γεωστρατηγική» αναβάθμιση της χώρας.  Ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας –ΗΠΑ που εγκαινίασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε με την νέα Συμφωνία για τις βάσεις που επικύρωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Όλη η χώρα από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη μετατρέπεται σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση».

«Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν πρόκληση για τον λαό των Χανίων καθώς βλέπει τον τόπο του να μετατρέπεται σε ορμητήριο φονιάδων, αλλά ταυτόχρονα να μεγαλώνουν και οι κίνδυνοι, αφού τέτοιες εγκαταστάσεις είναι στοχοποιημένες από τους δηλωμένους εχθρούς του ΝΑΤΟ, τη Ρωσία και την Κίνα».

«Όσο και να προσπαθούν παλιές και νέες κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια τους ο λαός μας δεν ξεχνά! Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ ποτέ δεν εξασφάλισε τα σύνορα της χώρας, ποτέ δεν προστάτευσε τον λαό μας. Δεν ξεχνάμε τον ρόλο που έπαιξε το ΝΑΤΟ στην εισβολή και την κατοχή της Κύπρου , στην επιβολή της επτάχρονης χούντας στην Ελλάδα.

Την ασφάλεια που παρέχει το ΝΑΤΟ στους λαούς , το έχουν ζήσει στο πετσί τους οι λαοί της περιοχής. Την προστασία την έζησε ο λαός της Γιουγκοσλαβίας, του Ιρακ, του Αφγανιστάν,της Λιβύης, της Συρίας. Ο δολοφονικός οργανισμός του ΝΑΤΟ ευθύνεται για το γεγονός ότι μόλις τον τελευταίο μήνα, βλέπουμε το Αιγαίο να μετατρέπεται σε  θάλασσα νεκρών».

«Η προσπάθεια αθώωσης «των ΝΑΤΟικών φονιάδων», με το πρόσχημα ότι «αφήνουν» λεφτά στον τόπο, που επιχειρούν διάφορα «παπαγαλάκια» , δεν μπορούν να αθωώσουν τα δεινά που έχουν σπείρει οι ΝΑΤΟϊκοί φονιάδες, σε μια σειρά λαούς. Είναι έκπτωτοι στην συνείδηση του λαού και της νεολαίας όσοι στηρίζουν την μετατροπή του τόπου μας σε κέντρο υποδοχής των ΝΑΤΟϊκών, όπως είναι η Δημοτικές και Περιφεριακές αρχές. Το ΚΚΕ καλεί τον Χανιώτικο λαό , τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία των εργαζομένων σε ξεσηκωμό, ώστε να καταδικάσουμε την μετατροπή των Χανίων σε πόλη υποδοχής των ΝΑΤΟϊκών φονιάδων».

Σε μια συμβολική κίνηση οι διαδηλωτές έκαψαν σημαίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στέλνοντας μήνυμα ότι είναι ανεπιθύμητοι οι ΝΑΤΟϊοκοί φονιάδες στην πόλη των Χανίων.

Ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να γεμίζουν την πόλη των Χανίων με τρικάκια που έγραφαν: «ΝΑΤΟ killersgohome»  με σκοπό να «καλωσορίσουν»τουςΝΑΤΟϊκούς φονιάδες στην γλώσσα τους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...