19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Αυτή είναι η ύποπτη για το μακελειό

Ημερομηνία:

Συγκλονισμένοι παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη τις εξελίξεις της φονικής έκρηξης που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (13/11) κοντά στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν.

Με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη ενέργεια να συνδέεται με τρομοκρατία, την ίδια στιγμή τόνισε πως οι αρχικές πληροφορίες υποδηλώνουν ότι “μια γυναίκα έπαιξε ρόλο” στην επίθεση, υπογραμμίζοντας πως οι δράστες θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει.

“Οι προσπάθειες να νικήσουν την Τουρκία και τον τουρκικό λαό μέσω τρομοκρατίας θα αποτύχουν σήμερα όπως και στο παρελθόν, όπως θα αποτύχουν ξανά στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει για την Ινδονησία για να παρευρεθεί στη σύνοδο της G20.

“Ο λαός μας μπορεί να είναι βέβαιος ότι οι ένοχοι πίσω από την επίθεση θα λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει”, τόνισε, προσθέτοντας ότι οι αρχικές πληροφορίες υποδηλώνουν ότι “μια γυναίκα έπαιξε ρόλο” στην επίθεση.

Μη επαληθευμένα πλάνα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια γυναίκα να αφήνει μια τσάντα κοντά σε πεζούς, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε μια έκρηξη. Ωστόσο, οι αρχές υπογράμμισαν ότι η έρευνα βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο.

“Θα είναι λάθος να πούμε ότι πρόκειται αναμφίβολα για μια τρομοκρατική επίθεση, αλλά οι αρχικές εξελίξεις και οι πρώτες πληροφορίες από τον κυβερνήτη μου είναι ότι η επίθεση μυρίζει τρομοκρατία”, συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του Τουρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι, ο οποίοςανέφερε πως μια γυναίκα βομβιστής καμικάζι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα μάλιστα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά.

“Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση λόγω της έκρηξης βόμβας που πυροδότησε μια δράστης που ήταν γυναίκα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες”, δήλωσε ο Οκτάι σε δημοσιογράφους.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...