16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Πριν από δύο χρόνια διαγνώσθηκε με μυελοειδές καρκίνωμα και σήμερα νίκησε στον Μαραθώνιο

Ημερομηνία:

Ένα από τα πρόσωπα της σημερινής (13/11) ημέρας είναι σίγουρα η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, η οποία κατάφερε να «γράψει» ιστορία αφού τερμάτισε πρώτη στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Παρ’ όλα αυτά, η 26χρονη αθλήτρια έχει πάρει ήδη το χρυσό μετάλλιο στη ζωή.

Συγκεκριμένα, η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου διεγνώσθηκε πριν από δύο χρόνια με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που ήταν το μυελοειδές καρκίνωμα. Επί της ουσίας, πρόκειται για το μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς και είναι ένας νευροενδοκρινικός όγκος, που εξορμάται από τα παραθυλακιώδη κύτταρα του θυρεοειδούς. Μάλιστα, θεωρείται σπάνιος όγκος, καθώς αποτελεί το 5% των θυρεοειδικών καρκίνων και εμφανίζεται συνήθως μεταξύ 40 και 60 ετών.

Η αθλήτρια κατάγεται από το Αγρίνιο, αλλά κατοικεί στη Θεσσαλονίκη μιας και σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ. Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου είναι παντρεμένη με τον – επίσης – δρομέα, Γιάννη Κρέκα, και έχουν αποκτήσει ένα παιδί, όπως αναφέρει το runningnews.gr.

Όσον αφορά στο πρόβλημα υγείας της, η ίδια έχει δηλώσει: «Λίγο μετά τη γέννηση του γιου μου, διαγνώσθηκα με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς, ο οποίος είχε προχωρήσει και στους λεμφαδένες της δεξιάς πλευράς του λαιμού. Σίγουρα το να ακούς μια τέτοια διάγνωση, στο μυαλό σου έρχονται μόνο αρνητικές σκέψεις. Θα έλεγα ότι θέλει πολύ μεγάλη πίστη στο ότι θα τα καταφέρεις και πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να παλέψεις».

Εν συνεχεία, η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου έχει τονίσει: «Έτσι ήταν και για εμένα. Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να μου κόπηκαν τα πόδια, αλλά μετά κοίταξα το παιδί μου και πεισματικά είπα στον εαυτό μου “θα τα καταφέρεις!”».

Πάντως, μετά τον σημερινό (13/11) τερματισμό της στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ύστερα από 2 ώρες, 46 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο, η αθλήτρια – μεταξύ άλλων – δήλωσε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα! Είναι λες και ζω σ’ ένα όνειρο. Όποιος τρέχει τον μαραθώνιο, το έχει ονειρευτεί άπειρες φορές. Άπειρες φορές έχει τερματίσει με το μυαλό του, με τη σκέψη του, με τις προπονήσεις του, αλλά όταν το ζεις, είναι ένα τρομερό συναίσθημα πραγματικά. Καταφέρνεις να ξεπερνάς τα όριά σου».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...