17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Έντι Ράμα: Με τον Ιταλό ΥΠΕΞ κάναμε «λαθρεμπόριο» εμβολίων κατά του κορονοϊού

Ημερομηνία:

Σε μια αποκάλυψη που προκάλεσε σχόλια προχώρησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός γνωστός για τις σχέσεις του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο μίλησε για όσα διαδραματίστηκαν κατά την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, όταν κυκλοφόρησαν τα πρώτα εμβόλια από την εταιρεία Pfizer, σε μια εκδήλωση στο Μπέργκαμο της Ιταλίας.

Τότε, αποφάσισε να διηγηθεί στο έκπληκτο ακροατήριο τι συνέβη όταν κυκλοφόρησαν τα πρώτα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο συμφώνησαν για λαθραία μεταφορά εμβολίων της Pfizer στην Αλβανία με τη βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών.

«Τι είδους Ιταλός ή Αλβανός είσαι αν τηρείς πάντα τον νόμο;»

Συγκεκριμένα, αποφάσισε να εξιστορήσει μπροστά στον έκπληκτο Λουίτζι Ντι Μάιο τα εξής: «Σήμερα λέω κάτι που κανείς δεν ξέρει. Είμαι Αλβανοϊταλός, ο Ντι Μάιο είναι ναπολιτάνος Αλβανός, κάναμε λαθρεμπόριο μαζί. Τι είδους Ιταλός ή Αλβανός είσαι αν τηρείς πάντα τον νόμο;».

Συνέχισε λέγοντας: «Ο κόσμος φοβόταν ότι θα πέθαινε σαν το ψάρι έξω από το νερό […]. Ρώτησα τον Λουίτζι, μπορείς να μας δώσεις δόσεις τουλάχιστον για τους γιατρούς και τις νοσοκόμες; Η Pfizer είχε ένα ιμπεριαλιστικό, καπιταλιστικό συμβόλαιο με τις κυβερνήσεις: σου δίνω τα εμβόλια αλλά δεν μπορείς να τα δώσεις σε κανέναν άλλο. Κάτι που κάθε άλλο παρά χριστιανικό είναι».

«Ο Λουίτζι είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει διότι είναι πολύ σοβαρό πράγμα. Αλλά μετά το καταφέραμε μέσω μιας επιχείρησης με τις μυστικές μας υπηρεσίες: Ένα απίστευτο πράγμα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας που πέρασαν λαθραία αγαθά για να σώσουν ανθρώπους», υπογράμμισε.

Περιέγραψε πως: «Δεν μπορούσαμε να κρύψουμε τα εμβόλια, έπρεπε να τα χορηγήσουμε. Οι δικηγόροι της Pfizer απείλησαν τότε να κάνουν μήνυση και ήθελαν να μάθουν πώς τους τα πήραμε, αλλά είπαμε, απλώς, από μια φίλη χώρα. Είχαμε μάθει από τους Ναπολιτάνους πως δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψεις έναν φίλο μπροστά στην αστυνομία, και έτσι δεν εγκαταλείπω ποτέ έναν φίλο».

Τέλος, απευθυνόμενος στον Ντι Μάιο σημείωσε: «Τώρα οι εφημερίδες που θα σε πουν ακόμη και λαθρέμπορο. Λουίτζι, μέχρι τώρα είσαι ελεύθερος άνθρωπος».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...