17.8 C
Chania
Saturday, May 11, 2024

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων: Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να επιστραφεί και να αποδοθεί στους κατοίκους των Χανίων

Ημερομηνία:

Οι συνθήκες και το «στρίμωγμα» των παιδιών μας στους ανεπαρκείς χώρους εκπαίδευσης είναι γνωστή, όπως γνωστή είναι και η μεγάλη έλλειψη σε χώρους αύλησης των παιδιών μας στα σχολεία της πόλης, πολλά από τα οποία είχαν μελετηθεί με πολύ μικρότερο μαθητικό πληθυσμό.

Ως Ένωση Γονέων του Δήμου Χανίων, θεωρούμε ότι όσο αξία έχει η διεκδίκηση από όλους τους γονείς, μέσω των συλλόγων γονέων του κάθε σχολείου, επαρκών και σύγχρονων υποδομών στα σχολεία μας, τόσο αξία έχει η ενεργή συμμετοχή όλων εμάς των γονέων στην διεκδίκηση επαρκών υποδομών πρασίνου και αναψυχής για εμάς και τα παιδιά μας σε κάθε γειτονιά.

Η μεγάλη έλλειψη πάρκων και παιδικών χαρών που υπάρχει στην πόλη, μας στερεί καθημερινά την δυνατότητα ποιοτικού χρόνου με τα παιδιά μας, καθώς και στερεί από τα ίδια τα παιδιά μας τις αξίες της κοινωνικοποίησης σε ελεύθερους χώρους, μακριά από εμπορευματικές χρήσεις.

Με δεδομένη λοιπόν αυτή την τεράστια έλλειψη χώρων πρασίνου και αναψυχής από την πόλη μας, συντασσόμαστε με το δίκαιο αίτημα να μετατραπεί το στρατόπεδο Μαρκοπούλου σε αποκλειστικό χώρο Αστικού Πρασίνου.

Ο χώρος του πρώην στρατοπέδου βρίσκεται σε μια ήρεμη συνοικία αμιγούς κατοικίας, με πολλές οικογένειες και σχολεία στις δίπλα περιοχές.Οι οποιεσδήποτε ενέργειες μετατροπής όλου, ή μέρους του πάρκου σε χώρο στάθμευσης, ακόμα και προσωρινό, μας βρίσκει παντελώς αντίθετους, καθώς η τόσο μεγάλη συγκέντρωση αυτοκινήτων στην περιοχή, μπαίνουν σε κίνδυνο τόσο η ποιότητα των κατοίκων, όσο και η ασφάλεια των μαθητών των δίπλα περιοχών.

Η δημοτική αρχή έχει ήδη προτείνει για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης τρία περιφερειακά πάρκινγκ, που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί, εις βάρος ενός από τους μοναδικούς πνεύμονες πρασίνου που έχει ανάγκη η περιοχή και τα παιδιά μας.

Καλούμε όλους τους γονείς της περιοχής να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των κατοίκων.

Ζητάμε:

  • Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να παραχωρηθεί στο Δήμο Χανίων ΔΩΡΕΑΝ. Ο στρατός έχει την υποχρέωση να επιστρέψει το χώρο στους πολίτες των Χανίων . Είναι αδιανόητο να μεθοδεύεται η αγορά από το Δήμο ενός δημόσιου κτήματος, σε οποιοδήποτε μη συμβολικό τίμημα, επιπλέον διότι κάτι τέτοιο θα δικαιολογήσει εμπορευματικές χρήσεις στο χώρο μελλοντικά.
  • Να καταργηθούν οι συντελεστές δόμησης και κάλυψης που έχουν ψηφιστεί με την 2/2023 Απόφαση του δημοτικού  συμβουλίου, καθώς και οι χρήσεις που δεν έχουν σχέση με το πράσινο. Να χαρακτηρισθεί ολόκληρος ο χώρος ως χώρος “Αστικού Πρασίνου”.
  • Μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης να σταματήσει κάθε εργασία εντός του στρατοπέδου, ειδικά οι διαμορφώσεις για τη δημιουργία χώρου «προσωρινής» στάθμευσης, να απομακρυνθούν οι επικίνδυνες κατασκευές και υλικά όπως αμίαντος, συρματοπλέγματα, περιφράξεις και να αποδοθεί ο χώρος του στρατοπέδου στη γειτονιά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ