22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αλλαγή πλεύσης ή τρικ από Ερντογάν; «Αδειάζει» Σοϊλού και ευχαριστεί την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Διαφορετικές απόψεις φαίνεται πως έχουν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού στο θέμα της στήριξης που παρείχε η Ελλάδα μετά τη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 6 πολίτες.

Χθες, ο Σοϊλού όχι μόνο δεν δέχτηκε τα συλλυπητήρια που απέστειλε η χώρα μας, αλλά φρόντισε να την βάλει και στο «κάδρο» των ευθυνών, λέγοντας πως εάν η δράστις δεν συλλαμβανόταν, θα περνούσε στην Ελλάδα, όπου θα εκτελείτο από το PKK.

Σήμερα, ο πρόεδρος Ερντογάν άλλαξε ρότα ή έτσι τουλάχιστον φαίνεται και ευχαρίστησε την Ελλάδα που βρέθηκε στο πλευρό της Τουρκίας για την τρομοκρατική επίθεση στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν λίγη ώρα μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, με tweet του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς που εκδήλωσαν την συμπαράστασή τους προς την Τουρκία. Ανάμεσα στις χώρες, ήταν και η Ελλάδα, με την ελληνική σημαία βέβαια να φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις.

Η κίνηση αυτή του Ερντογάν μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους ίσως και με τρεις: είτε πρόκειται για λάθος των διαχειριστών της σελίδας του (!), είτε δεν συμμερίζεται τις απόψεις του Σοϊλού και τον «αδειάζει» είτε πρόκειται για επικοινωνιακό τρικ, μετά τη συνάντηση με τον Μπάιντεν και τη στήριξη που φέρεται να του παρείχε για το θέμα των F-16.

Πώς ενεπλάκη η Ελλάδα και το Λαύριο στην έκρηξη

Σε δηλώσεις του μετά την τρομοκρατική επίθεση ο Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε ευθέως το PKK και ενέπλεξε την Ελλάδα, λέγοντας πως αν δεν είχε συλληφθεί θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα.

«Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Θέλω να εκφράσω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας το πρωί της Δευτέρας.

Την σκυτάλη πήραν μία μέρα μετά τα τουρκικά Μέσα, τα οποία έγραφαν πως η δράστις που συνελήφθη θα φυγαδεύονταν στην Ελλάδα, θα μεταφερόταν στον καταυλισμό του Λαυρίου και εκεί θα εκτελούνταν για να χαθούν τα ίχνη της από το PKK!

Από την πλευρά του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την απογοήτευση του και απέρριψε, χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνες», τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού εναντίον των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ