16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Αμερικάνος ναύαρχος: Δεν θα πρέπει πλοία του ΝΑΤΟ να πλέουν πολύ κοντά με ρωσικά πλοία στη Μεσόγειο

Ημερομηνία:

Η κατάσταση μεταξύ των σχέσεων ΗΠΑ και Ευρώπης με τη Ρωσία, τα τελευταία χρόνια επιδεινώνονται διαρκώς, είναι η εκτίμηση του Τζέιμς Φόγκο, Ναύαρχου εν αποστρατεία, Πρύτανη, Center for Maritime Studies, Navy League of the United States.

Ο Τζέιμς Φόγκο μιλώντας στο 3ο συνέδριο για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια, που διοργανώνουν το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας, στην Ουάσιγκτον, είπε ακόμη πως το Κρεμλίνο τα τελευταία χρόνια περικυκλώνει την Ουκρανία, με σκοπό να την αποκόψει από τη θάλασσα του Αζόφ και την Μαύρη Θάλασσα, καταστρατηγώντας ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαια.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Πούτιν με την εισβολή στην Ουκρανία διέπραξε το μεγαλύτερο στρατηγικό του λάθος, καθώς απομόνωσε τη Ρωσία, «σκοτώνει» τη ρωσική οικονομία και το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ενώσει τη διεθνή κοινότητα, να συσπειρώσει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ και όλους τους Ουκρανούς απέναντι στο ρωσικό εισβολέα. Τόνισε χαρακτηριστικά πως η εισβολή στην Ουκρανία «δεν είναι το θέλημα του ρωσικού λαού αλλά θέλημα του Πούτιν».

Σύμφωνα με τον Ναύαρχο Φόγκο «η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειο». Σχετικά με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, επισήμανε ότι η Ελλάδα τιμά τις υποχρεώσεις της ως μέλος του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας στρατηγική τη σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Για την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου στην Μεσόγειο, καθώς υπάρχουν και πολλά ρωσικά πλοία στην περιοχή, ο ναύαρχος Φόγκο εκτίμησε πως όσο υπάρχει κλιμάκωση της έντασης δεν θα πρέπει πλοία του ΝΑΤΟ να πλέουν πολύ κοντά με ρωσικά πλοία, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πώς «το ΝΑΤΟ μπορεί να καταστρέψει μέσα σε λίγες ημέρες ολόκληρο το ρωσικό ναυτικό».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...