24.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Αντάρτικο Μιχελογιαννάκη: Δεν ψηφίζει αύξηση εισφορών σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες

Ημερομηνία:

«Βόμβες» για το ασφαλιστικό, τα φορολογικά των αγροτών αλλά και τις τοποθετήσειςμετακλητών στα γραφεία υπουργών από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη. Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό κρούσμα διαφοροποίησης εντός της κυβέρνησης, ενόψει της κρίσιμης και οριακής κοινοβουλευτικά ψηφοφορίας για το Ασφαλιστικό.

Μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη», διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τον «τριπλασιασμό των εισφορών του ΟΓΑ και αυτά τα αστεία για τις εισφορές των επαγγελματιών». Μάλιστα άφησε αιχμές κατά υπουργών, που όπως είπε «φέρνουν τέτοια νομοσχέδια και υπολογίζουν με προχειρότητες και στοιχεία της πλάκας».

«Δεν είναι αυτοί υπουργοί εάν μας φέρνουν τέτοια πράγματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελογιαννάκης.

«Δεν μπορούν να περάσουν τέτοια μέτρα για τους αγρότες και τους επαγγελματίες. Δεν είναι δυνατόν να βγάζει κάποιος 1000 ευρώ και να λέμε ότι θα του πάρουμε τα 800! Που στέκει αυτό;» υπογράμμισε, αν και αναγνώρισε ότι για την κυβέρνηση είναι 3 τα αγκάθια: τοφορολογικό, το ασφαλιστικό και το μεσοπρόθεσμο.

«Παρόλα αυτά ο Τσίπρας, με 153 μπορεί να μείνει στην κυβέρνηση εάν μας ακούσει. Τα λέμε, αλλά που είναι η λογική. Εάν προχωρήσουν αυτά είναι λάθος κι εγκλήματα», είπε.

Από την άλλη ανέφερε ότι η τρόικα ζητά παράλογα πράγματα για τις συντάξεις, τοασφαλιστικό. «Εάν βρεθεί ένας βουλευτής να ψηφίσει αυτά τότε δεν θα μπορεί ούτε στοπερίπτερο να πάει» υποστήριξε.

Ερωτηθείς για το σάλο που έχει ξεσπάσει με τις τοποθετήσεις μετακλητών υπαλλήλων στα γραφεία υπουργών, ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε ότι «η αριστερά όχι μόνο πρέπει να είναι ηθική, αλλά πρέπει και να το δείχνει» και επεσήμανε:

Δυστυχώς μια σειρά από ζητήματα μας έχουν κάνει να χάσουμε το αξιακό μας πλεονέκτημα. Χάνουμε και το αντιμνημονιακό μας κοστούμι, τι θα γίνουμε στο τέλος;

newpost.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ