17.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Απάντηση Χατζηδάκη – Γιαννούση σε ερώτηση Βιρβιδάκη για τα «έργα ΕΣΠΑ νομού Χανίων»

Ημερομηνία:

Μετά την απάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικόλαο Ταγαρά στην με Α.Π. 7756/15-4-2014 ερώτηση του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη με θέμα «Έργα ΕΣΠΑ Νομού Χανίων», δίδεται στη δημοσιότητα και η απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Κωνσταντίνου Χατζηδάκη με την οποία διαβιβάζει έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ, το οποίο υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Γιαννούσης.            Στην απάντησή του ο κ. Γιαννούσης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το πρώτο αναφερόμενο στην Ερώτηση του θέματος έργο, με τίτλο: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ» είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Δικαιούχος της πράξης είναι η ΔΕΥΑ Χανίων. Σύμφωνα με το ισχύον Τεχνικό Δελτίο Πράξης, ο συνολικός συγχρηματοδοτούμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12.150.768 Ευρώ και οι συγχρηματοδοτούμενες νομικές δεσμεύσεις σε 8.384.022 Ευρώ. Οι πραγματοποιηθείσες καταχωρημένες δαπάνες στο ΟΠΣ ΕΣΠΑ ανέρχονται στο ποσό των 773.946,27 Ευρώ. Σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας για την διαχείριση του έργου Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιβάλλον και Αειφόρου Ανάπτυξης, το χρονοδιάγραμμα του έργου τηρείται κατά τα προβλεπόμενα (η σύμβαση υπογράφηκε στις 30/04/2013 και λήγει στις 30/10/2015) και δεν υπάρχουν προβλήματα στην υλοποίηση του προαναφερθέντος έργου.

Το δεύτερο αναφερόμενο στην Ερώτηση του θέματος έργο, με τίτλο: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΕΡΟΣΤΑΘΜΟΥ, ΛΟΙΠΕΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΝ  ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΧΑΝΙΩΝ ‘Ι. ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ’» είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2007-2013» αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Δικαιούχος της πράξης είναι η ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος. Σύμφωνα με τα ισχύοντα Τεχνικά Δελτία Πράξης, ο συνολικός συγχρηματοδοτούμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 47.767.638 Ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο ύψος των νομικών δεσμεύσεων του έργου. Οι πραγματοποιηθείσες καταχωρημένες δαπάνες στο ΟΠΣ ΕΣΠΑ ανέρχονται στο ποσό των 3.636.362 Ευρώ. Σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας για την διαχείριση του έργου Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Μεταφορών, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθειας προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα εντός της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου, ήτοι έως της 31/12/2015.

Το τρίτο αναφερόμενο στην Ερώτηση του θέματος έργο, με τίτλο: «ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ» είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη – Νήσοι Αιγαίου 2007-2013» με συγχρηματοδοτούμενο προϋπολογισμό ένταξης 8.892.000 Ευρώ. Σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας για την διαχείριση του έργου Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κρήτης, και σε ότι αφορά στην συμβασιοποίηση του έργου, αναφέρουμε τα εξής:

Τα τεύχη δημοπράτησης του 1ου Υποέργου με τίτλο: ‘‘ Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για εκσυγχρονισμό της Μηχανικής Διαλογής του εργοστασίου ΕΜΑΚ Χανίων’’ προεγκρίθηκαν από την ΕΔΑ Περιφ. Κρήτης στις 31/10/2011. Η Δημοπράτηση προγραμματίστηκε από τον Δικαιούχο στις 3/1/2012. Η δημοπράτηση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ενστάσεων και αποφάσεων του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων έργων της Περιφέρειας υπέρ των ενισταμένων. Ως εκ τούτου, η ΕΔΑ προχώρησε σε ανάκληση της προέγκρισης δημοπράτησης στις 3/2/2012. Τα αναμορφωμένα τεύχη δημοπράτησης του 1ου Υποέργου προεγκρίθηκαν εκ νέου από την ΕΔΑ Περιφ. Κρήτης στις 16/10/2013. Η Δημοπράτηση έγινε στις 22/10/2013. Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης. Η έκβαση του διαγωνισμού και ο χρόνος συμβασιοποίησης του υποέργου θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σχετικά με τις διατυπωθείσες ενστάσεις. Εφόσον η συμβασιοποίηση οριστικοποιηθεί το έργο προβλέπεται να προταθεί από την αρμόδια ΕΔΑ για συγχρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ, λαμβάνοντας υπόψη το νέο κανονιστικό και θεσμικό πλαίσιο για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ