22.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Γιατί διεκδικώ την ψήφο σας

Ημερομηνία:

Του Γιώργου Ματαλλιωτάκη*

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα αλλά και για την Αυτοδιοίκηση αποφάσισα να συστρατευτώ με το συνδυασμό «Κρήτη Μπορούμε» και το Σεραφείμ Τσόκα ως υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών.
Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στους πολίτες με τους οποίους επικοινωνώ ανελλιπώς και σε κάθε ευκαιρία και κοιτώντας τους στα μάτια να τους αναλύσω τους λόγους για τους οποίους διεκδικώ την ψήφο τους.

Οι εκλογές της Κυριακής είναι σημαντικές εκλογές. Είναι  εκλογές αυτοδιοικητικές και οι εκλεγμένοι που θα προκύψουν από αυτές θα κληθούν να δώσουν λύσεις σε φλέγοντα και καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Στην κρίσιμη πολιτική και οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, η συμμετοχή νέων και άφθαρτων ανθρώπων στις Περιφερειακές εκλογές αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο μπορεί να μεταφέρει και να μετουσιώσει πολιτικά το όραμα που θα βοηθήσει τον τόπο μας και θα τον φέρει εκεί που του αξίζει.

Θεωρώ σημαντική την εκπροσώπηση σε αυτές τις εκλογές, της νέας γενιάς που δεν ευθύνεται γι αυτό που σήμερα ζούμε, δεν κρύβεται πίσω από σκοπιμότητες και δηλώνει έτοιμη να αγωνιστεί.

Η κρίση για μας δεν είναι δικαιολογία. Είναι μια αφορμή για να ανασκουμπωθούμε και να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να δώσουμε στον τόπο μας και στους πολίτες μια «άλλη Κρήτη», έξω από τη μιζέρια και τη μεμψιμοιρία, ένα τόπο ζωντανό με επίκεντρο τους ανθρώπους του και με αξιοποίηση των ντόπιων δυνάμεων για την ανάπτυξη.

Οι νέοι με το υψηλό μορφωτικό επίπεδο με γνώσεις και δεξιότητες, οι παλαιότεροι με τη συσσωρευμένη εμπειρία τους, οι επιχειρηματίες που συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης, οι άνθρωποι του μόχθου, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό και το εμπόριο δεν μπορούν να λείπουν από αυτές τις εκλογές.

Κανείς δεν περισσεύει στην προσπάθεια της ανασυγκρότησης του τόπου μας που θα ξεκινήσει από την επόμενη μέρα των εκλογών.

Θεωρώ ότι παρά τη νεαρή ηλικία μου είχα ως σήμερα την ευκαιρία να ασχοληθώ με πολλά και διαφορετικά αντικείμενα που μου έδωσαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες αλλά κυρίως μου έδωσαν τη δυνατότητα να βρεθώ δίπλα στον απλό πολίτη και να ζήσω από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του. Με τη διενέργεια 20 και πλέον παγκρήτιων δημοσκοπήσεων για σημαντικά αντικείμενα για τη δημόσια υγεία, την ανάπτυξη, τις ΑΠΕ, την Ευρώπη και άλλα είδα να εκφράζονται πολίτες που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία και διαπίστωσα ότι όχι μόνον έχουν άποψη αλλά και προτάσεις.

Η πολιτική μου εμπειρία, από την εποχή ακόμα που ήμουν πρόεδρος των φοιτητών στο Πολυτεχνείο και τακτικό μέλος της συγκλήτου, και η συμμετοχή μου σε εκλογικές αναμετρήσεις και ως υποψήφιος βουλευτής με έφερε επίσης σε επαφή με τον απλό πολίτη.

Στο διάστημα επίσης που είμαι διοικητής στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας έχω συγκλονιστεί πολλές φορές και έχω πλέον κατασταλαγμένη άποψη για το τι σημαίνει το ύψιστο αγαθό της υγείας για τον κάθε πολίτη, πέρα από νόμους, εγκυκλίους και πολιτικές.

Στην τελευταία προεκλογική περίοδο βρέθηκα ξανά δίπλα σε χιλιάδες πολίτες και κατέγραψα όσα προσδοκούν από τη νέα Περιφέρεια και τους ανθρώπους που θα τη στελεχώσουν. Με τα παραπάνω ως δεδομένα και με δηλωμένη τη διάθεση μου να προσφέρω στον τόπο μου από όποιο μετερίζι αποφασίσει ο λαός διεκδικώ για άλλη μια φορά την ψήφο των πολιτών.

 *  Ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Κρήτη Μπορούμε»

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Γιάννης Κουράκης για τον Φοίβο Ιωάννιδη

Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον Αντιστασιακό, ευπατρίδη της πολιτικής και...