13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Απέτυχε ξανά η εκκένωση της Μαριούπολης – Οι Ρώσοι κατηγορούν το τάγμα «Αζόφ» για επίθεση

Ημερομηνία:

Ακυρώθηκε για άλλη μια φορά η απομάκρυνση των αμάχων από τη Μαριούπολη, μια πόλη με 450.000 κατοίκους περίπου.

Ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε πως δεν κατέστη εφικτό λόγω ρωσικών βομβαρδισμών, ενώ η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ανέφερε πως «εν μέσω καταστροφικών σκηνών ανθρώπινων βασάνων στη Μαριούπολη, μια δεύτερη προσπάθεια σήμερα να ξεκινήσει η απομάκρυνση περίπου 200.000 ανθρώπων από την πόλη σταμάτησε».

Επιπλέον, ο Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, κατηγόρησε τις ουκρανικές αρχές ότι απέτρεψαν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη.

Ο Πούτιν «επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το Κίεβο συνεχίζει να μην σέβεται τις συμφωνίες που επετεύχθησαν για αυτά τα ανθρωπιστικά ζητήματα», προσθέτοντας ότι «Ουκρανοί εθνικιστές εμπόδισαν την απομάκρυνση αμάχων» το Σάββατο από την Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα, μιας κοντινής πόλης, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Στη συνομιλία του με τον Μακρόν, ο Πούτιν κατηγόρησε επίσης τις ουκρανικές δυνάμεις που είναι παρούσες σε αυτές τις δύο πόλεις ότι «χρησιμοποίησαν την παύση στις εχθροπραξίες για να ενισχύσουν τις ικανότητές τους».

Υπενθυμίζεται πως και το Σάββατο η Μόσχα και το Κίεβο είχαν ανακοινώσει ότι κατέληξαν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για να επιτραπεί η εκκένωση, πριν αλληλοκατηγορηθούν ότι παραβίασαν τη συμφωνία.

Ria Novosti: Ευθύνεται το Τάγμα Αζόφ

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti επικαλούμενο την αυτοαποκαλούμενη «λαϊκή αστυνομία» του Ντονιέτσκ, ανέφερε ότι το νεοναζιστικό Τάγμα «Αζόφ» χτύπησε κομβόι αμάχων στη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν 2 πολίτες νεκροί και 4 τραυματίες, ενώ 150 κατάφεραν να διασωθούν.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...