20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Όταν ο Ρόναλντ Ρίγκαν υποδεχόταν τους Αφγανούς “μαχητές της ελευθερίας” ισλαμοφασίστες Μουτζαχεντίν στον Λευκό Οίκο

Ημερομηνία:

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει μια τεράστια κινητοποίηση ακροδεξιών πολιτοφυλακων στην Ευρώπη που έχουν καταφύγει στο διαδικτυο για να συγκεντρώσουν χρήματα, για να στρατολογήσουν μαχητές και να διοργανώσουν ταξίδια στα πεδια των μαχών προς συμπαράσταση της Ουκρανίας.

Μάλιστα, σε ρεπορτάζ των New York Times αναφέρεται ότι:

“Η αστάθεια στην Ουκρανία προσφέρει στους εξτρεμιστές της “λευκής υπεροχής” τις ίδιες ευκαιρίες εκπαίδευσης στα πεδία των μαχών όπως η αστάθεια στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στη Συρία πρόσφερε στους τζιχαντιστές εδώ και πολλά χρόνια”.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ, στη σύγκρουση της Σοβιετικής Ένωσης με το Αφγανιστάν είχε στηρίξει με κάθε τρόπο τους Αφγανούς μουτζαχεντίν, ισλαμοφασίστες τους οποίους τότε οι αρχές των ΗΠΑ περιέγραφαν ως “μαχητές της ελευθερίας.

Μάλιστα, τ τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρέιγκαν συνάντησε τους Αφγανούς «μαχητές της ελευθερίας» στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, για να συζητήσουν τις “σοβιετικές θηριωδίες” στο Αφγανιστάν.

Η φωτογραφία με τον Ρόναλντ Ρίγκαν να υποδέχεται Αφγανούς Μουτζαχεντίν στον Λευκό Οίκο τραβήχθηκε το 1983, όταν εκείνοι πολεμούσαν τους Σοβιετικούς που είχαν εισβάλει στη χώρα τους.

Ήταν Φεβρουάριος του 1983, όταν ο τότε Πρόεδρος της Αμερικής, Ρόναλντ Ρίγκαν συναντήθηκε δημόσια με τους Αφγανούς «μαχητές της ελευθερίας» στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, για να συζητήσουν τις “σοβιετικές θηριωδίες” στο Αφγανιστάν, καθώς οι ΗΠΑ στήριζαν τους Μουτζαχεντίν στον πόλεμο εναντίον της ΕΣΣΔ.

Η πρώην Σοβιετική Ένωση προέλασε στο Αφγανιστάν την παραμονή των Χριστουγέννων του 1979, ισχυριζόμενη ότι προσκλήθηκε από τον νέο Αφγανό Κομμουνιστή ηγέτη, Μπαμπράκ Καρμάλ, θέτοντας έτσι τη χώρα σε μια πορεία 40 ετών φαινομενικά ατελείωτων πολέμων και συγκρούσεων. Αφού οι Σοβιετικοί έφυγαν ταπεινωμένοι, η Αμερική ήταν η επόμενη μεγάλη δύναμη που εισέβαλε στο Αφγανιστάν.

Η χρηματοδότηση των ΗΠΑ σε αυτούς τους “μαχητές της ελευθερίας” ουσιαστικά δημιούργησε το κίνημα του ισλαμοφασισμού που ακόμα και σήμερα τροφοδοτεί καταστροφικούς πολέμους σε Ασία και Αφρική, όπως και τρομοκρατικές ενέργειες σε χώρες της Δύσης, οπως με τους δίδυμους πύργους στις ΗΠΑ.

Σήμερα, πολλοί εκφράζουν τον φόβο ότι οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος, όμως με νεοναζί στον χώρο της Ευρώπης.

Ο Ρόναλντ Ρίγκαν υποδέχεται Αφγανούς Μουτζαχεντίν στον Λευκό Οίκο

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...