23.8 C
Chania
Πέμπτη, 7 Μαΐου, 2026

Αποθεωτικό αφιέρωμα στην Κάτω Ζάκρο και την ανατολική Κρήτη από την γαλλική εφημερίδα Le Monde

Ημερομηνία:

Οι Γάλλοι ανέκαθεν αγαπούσαν την Κρήτη, και αυτό φαίνεται για άλλη μια φορά με ένα μοναδικό αφιέρωμα από την εφημερίδα Le Monde, επικεντρωμένο στην ανατολική Κρήτη και ιδιαίτερα τη Ζάκρο.

Η κάτω Ζάκρος χαρακτηρίζεται «ένα χωριό ανατολικά της Εδέμ», ενώ στο αφιέρωμα παρουσιάζονται αναλυτικά όλα τα τριγύρω αξιοθέατα, το Παλαίκαστρο, η Μονή Τοπλού, το γεωπάρκο της Σητεία, η καθημερινή ζωή των κατοίκων και το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της περιοχής.

Διαβάστε το ολόκληρο στα γαλλικά ΕΔΩ

radiolasithi.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γερμανός τουρίστας έκανε μήνυση επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω και κέρδισε 1.000 ευρώ!

Το φαινόμενο της κράτησης θέσεων στις ξαπλώστρες έλαβε… νομικές διαστάσεις, καταλήγοντας...

Έως τις 25 Μαΐου οι αιτήσεις για τα προγράμματα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ της Αγροτικής Εστίας στα Χανιά

Έως 25/5/2026 οι αιτήσεις για προγράμματα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ στα Χανιά. Κοινωνικός & ιαματικός τουρισμός, εκδρομές, βιβλία, θέατρο και παιδικές κατασκηνώσεις. Δικαιολογητικά και προϋποθέσεις συμμετοχής.

Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Χανίων για το 2026-2027: Ανοίγουν 88 θέσεις χωρίς voucher

Ανοίγουν οι αιτήσεις για 88 θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς Χανίων χωρίς voucher. Ηλεκτρονικές εγγραφές 10-31 Μαΐου 2026. Προσωρινά αποτελέσματα 10 Ιουλίου.

Χανιά: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα eservices.chania.gr για τους δημότες

Ο Δήμος Χανίων παρουσίασε το eservices.chania.gr, νέα ψηφιακή πλατφόρμα εξυπηρέτησης δημοτών με προσωπική θυρίδα, παρακολούθηση αιτημάτων και ασφαλή ταυτοποίηση Taxisnet.