23.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Από τις 9 το πρωι στο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στη Σούδα ο Μητσοτάκης – Θα συμμετάσχει σε εκδήλωση στις βάσεις για τα 200 χρόνια Ελληνοαμερικανικής φιλίας

Ημερομηνία:

Το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower στη Ναυτική Βάση Σούδας, θα επισκεφθεί αύριο στις 9 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης κατά την παρουσία του στα Χανιά θα παραστεί και σε εκδήλωση στη βάση της Σούδας για τα 200 χρόνια ελληνοαμερικανικής φιλίας, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της Ελλάδας από την Τουρκία.

Στην επίσκεψή του θα συνοδεύεται .από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνο Φλώρο.

Το παρόν θα δώσει και ο Αμερικάνος πρέσβης κ. Τζέφρι Πάιατ.

Σημειώνουμε ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την επέτειο των δυο χρονων ανεξαρτησίας

Μάλιστα, ο Αμερικάνος πρέσβης κ. Πάιατ έκανε γνωστό πως αμερικανικά F-16 θα πετάξουν στον αττικό ουρανό, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων απελευθέρωσης:

«Έχω την τιμή να εκπροσωπώ τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και τον αμερικανικό λαό στη στρατιωτική παρέλαση της επόμενης εβδομάδας για τον εορτασμό της επετείου 200 χρόνων από την απελευθέρωση της Ελλάδας. Είναι μια ευκαιρία που αντικατροπτρίζει τα 200 χρόνια φιλίας των χωρών μας, τις κοινές αξίες και τον πολλά υποσχόμενο δρόμο που έχουμε μπροστά! Παρακολουθήστε τους ουρανούς γι’ αυτά τα F16!» ήταν το μήνυμα του Πάιατ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός Πάσχα: Όλοι θα σουβλίσουν με ήλιο… εκτός από την Κρήτη

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι το Μεγάλο Σάββατο καθώς αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ...

Στην Κρήτη δε σούβλιζαν αρνί – Όλα τα έθιμα του Πάσχα

Κείμενο: Α. Νομικός Το κάψιμο του Ιούδα Στην Κρήτη, τα έθιμα...

“Οι Λαμπάδες” της Μ. Παρασκευής – Έθιμα του Πάσχα στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου

Οι ενορίτες - κάτοικοι της Αργυρούπολης, για να τιμήσουν...