19.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Αστυνομική επιχείρηση, στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Προσήχθησαν στις αστυνομικές Υπηρεσίες 87 άτομα και συνελήφθησαν 21 άτομα

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την πρόληψη αλλά και την καταστολή της πάσης φύσεως εγκληματικότητας και παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε χθες (09.10.2013), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, Υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ρεθύμνου και Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης.

Κύριος στόχος της επιχείρησης η αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προσήχθησαν συνολικά 87 άτομα, εκ των οποίων οι 28 ημεδαποί και οι 59 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα εκ των οποίων τέσσερις ημεδαποί και δεκαεπτά αλλοδαποί. Από αυτούς οι δεκαπέντε κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, οι δύο για παράνομη οπλοκατοχή, ένας για παράβαση Κ.Ο.Κ, ένας για παράβαση Αστυνομικής Διάταξης περί Ζωοκλοπής και δύο άτομα διότι εκκρεμούσαν σε βάρος τους  καταδικαστικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, ελέχθησαν 531 άτομα και 199 οχήματα, διενεργήθηκαν πέντε κατ’  οίκον έρευνες, επτά έρευνες σε χώρους εργασίας αλλοδαπών, οκτώ έρευνες σε εγκαταλελειμμένα κτίρια – κτίσματα – γεωργικές αποθήκες και δύο έρευνες σε ποιμνιοστάσια.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ·      Ένα όχημα.
  • ·      Μία κυνηγετική καραμπίνα.
  • ·      Ένα κυνηγετικό όπλο (μονόκαννο).
  • ·      Ένα κυνηγετικό όπλο φλόμπερ.
  • ·      Μία ξιφολόγχη και
  • ·      Τέσσερα μαχαίρια

Επιπροσθέτως, βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. σε βαθμό πλημμελήματος, τέσσερις σε βαθμό πταίσματος και επιβλήθηκαν τριάντα τέσσερα διοικητικά πρόστιμα.

Τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...