15.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Επίκαιρα σχόλια

Ημερομηνία:

Γράφει ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ
Σημασία έχει αν ήταν της Α η Β παράταξης ο συνδικαλιστής ;Όπως ερίζουν τα κόμματα μεταξύ τους. Ή ότι ήταν βρώμικος; Ο συνδικαλισμός δεν πρέπει να είναι ούτε κυβερνητικός ούτε στενά κομματικός. Αλλά ανεξάρτητος και γνήσιος εκπρόσωπος εκείνων των εργαζομένων που εκπροσωπεί, χωρίς να παραγνωρίζει και τα ευρύτερα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου.

O ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
Ο πληθυσμός της γης είναι τεράστιος. Κάπου 7 δισεκατομμύρια. Οι πόροι είναι άνισα κατανεμημένοι. Ο ιμπεριαλισμός τρέφεται ακόμη από πολέμους και προκαλεί ανθρωπιστικές καταστροφές. Θέλοντας και μη η Ευρώπη θα υποδέχεται φτωχούς και απελπισμένους.Να ευχηθούμε τα θύματα στη “Λαμπεντούζα” έξω από τη Σικελία, να είναι τα τελευταία.

ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Θα πάρει η κυβέρνηση νέα μέτρα εις βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων; Γιατί να μην πάρει; Τρία χρόνια τώρα ,συνεχώς οι εφοπλιστές , οι ολιγάρχες και οι μεγάλοι, μεγάλοι εισοδηματίες πληρώνουν.Να πληρώσουν και οι μισθωτοί και οι άνεργοι που δεν έχουν πληρώσει ποτέ φόρους!!! Για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης.Δημοκρατία δεν έχουμε;”Σεισάχθεια μωρέ Σεισάχθεια!!!” Θα μειώσει τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ή θα καεί το πελεκούδι και αυτό το χειμώνα από τα καμένα δάση; Θα συνέλθει επί τέλους η επιτροπή που εγκρίνει τα επιδόματα απορίας στους αναπήρους που περιμένουν στην ουρά ένα χρόνο; Θα πληρώνουν 25 ευρώ από το 2014 οι ασθενείς που θα προσέρχονται για σέρβις στα νοσοκομεία.Μάλλον είναι σίγουρο. Εκτός κι αν αντισταθούν γιατροί και λαός. Πόσοι θα αυτοκτονήσουν ακόμη στη χώρα του ήλιου; Πόσα μαγαζιά και εργαστήρια θα κλείσουν ακόμη; Πόση υπομονή θα κάνει ο κόσμος;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...