17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κρήτη μέσα σε 7 ημέρες

Ημερομηνία:

Αυξήθηκε το πλήθος των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και στην Κρήτη το τελευταίο 7ήμερο. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της εβδομαδιαίας έκθεσης επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, μεταξύ των 51.824 μολύνσεων που καταγράφηκαν ανά την επικράτεια, τα 2.435 εντοπίστηκαν στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα τα κρούσματα ήταν 2.145.

Πιο συγκεκριμένα, την εβδομάδα αναφοράς από τις 5 έως τις 11 Δεκεμβρίου 2022 καταγράφηκαν σε τοπικό επίπεδο και ανά περιφερειακή ενότητα:

  • 1306 νέα κρούσματα στο Ηράκλειο
  • 213 στο Λασίθι
  • 333 στο Ρέθυμνο, και
  • 583 στα Χανιά

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί πώς διαμορφώνεται η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων ανά την επικράτεια:κρούσματα κατανομή

Σε ποιες περιοχές της Κρήτης καταγράφει πτωτική τάση το ιδικό φορτίο

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από την ανάλυση των αστικών λυμάτων το ιικό φορτίο στο Ηράκλειο και τα Χανιά παρουσιάζει πτωτικές τάσεις, ενώ αντίθετα στον Άγιο Νικόλαο αυξητικές.

αστικά λύματα πίνακας

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται στην έκθεση του ΕΟΔΥ:

“Την εβδομάδα 5 έως 11 Δεκεμβρίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 28 Νοεμβρίου μέχρι 4 Δεκεμβρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε πέντε από τις οκτώ περιοχές (5/8) που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτική τάση σε δύο περιοχές (2/8) του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε μία περιοχή (1/8). Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Πάτρα (+80%), στον Άγιο Νικόλαο (+64%), στα Ιωάννινα (+50%) και στην Αττική (+49%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στη Θεσσαλονίκη (+24%) .

Πτωτική τάση παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο (-44%) . Στην Κέρκυρα το ιικό φορτίο δεν ήταν ανιχνεύσιμο, που υποδεικνύει συνεχιζόμενη πτωτική τάση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 28/11-04/12/2022. Σταθεροποίηση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Χανιά (-6%)”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...