18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Συγκέντρωση και στα Χανιά στις 18.30 μετά τον θάνατο του Κώστα Φαγκούλη

Ημερομηνία:

Πληθαίνουν τα καλέσματα για συγκέντρωση μετά τον θάνατο του Κώστα Φραγκούλη από πυροβολισμού αστυνομικού των δυνάμεων ΔΙΑΣ. Στα Χανιά υπάρχουν καλέσματα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18.30 ενώ συγκεντρώσεις στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν ακόμα σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στο Αγρίνιο.

Η ΕΛΜΕ Χανίων δημοσιοποίησε ψήφισμα ενω καλεί και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας “μαζί με άλλες συλλογικότητες” στις 6.30 το απόγευμα.

Όπως αναφέρει σε κείμενο – κάλεσμα:

Ο 16χρονος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικούς για 20 ευρώ, είναι νεκρός. Ένα ακόμη όνομα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της αστυνομικής βίας.

Ο θάνατος του 16χρονου από όπλο αστυνομικού, είναι ένα από τα κομμάτια που έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της διαπλοκής, της οικονομικής ανέχειας, των παρακολουθήσεων, των οικονομικών σκανδάλων και της πολιτικής διαφθοράς.

Είναι καιρός να φωνάξουμε “ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Και ψήφισμα για τον 16χρονο

Μάλιστα σε ψήφισμά της η ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρει:

Ένας 16χρονος παλεύει για τη ζωή του επειδή δεν πλήρωσε 20€ βενζίνη. Οι αστυνομικές δυνάμεις τον καταδίκασαν σε θάνατο για μισό μπιτόνι καύσιμα.

Οι δυνάμεις καταστολής έχουν αποθρασυνθεί τελείως για να εκπληρώσουν τις εντολές τους: ο εχθρός είναι ο λαός.

Το εξοργιστικό περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Έρχεται να προστεθεί στην αντίστοιχη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα και στη σπασμένη πόρτα μιας συνταξιούχου που πήγαν να της πάρουν το σπίτι για χρέη στην κάρτα της.

Οι δυνάμεις καταστολής προετοιμάζονται και ακονίζουν τα νύχια τους, όσο στη χώρα μας απλώνεται η ανέχεια από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τον πληθωρισμό στα ύψη.

Μπορεί κανείς να προβλέψει τί θα γίνει αν αύριο στη θέση του 16χρονου βρεθεί μια μάνα που δεν θα πληρώσει ένα από τα βρεφικά γάλατα που φυλάσσονται με αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ.

Δεν θα το ανεχτούμε!

"google ad"

Δεν ανεχόμαστε οι δυνάμεις καταστολής να βαράνε στο ψαχνό

Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες σε αυτόν που σημάδεψε το κεφάλι του 16χρονου, και σε όποιους του έδωσαν τη δυνατότητα να το κάνει. Ο φόβος που θέλουν να σπείρουν να γίνει ποτάμι οργής και να παρασύρει αυτούς και τη σαπίλα τους

Κάλεσμα κατάληψης Rosa Nera

Με κάλεσμά της και η κατάληψη Rosa Nera καλεί σε συγκέντρωση σήμερα Τρίτη στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στο κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

Δολοφονία του Ρομ Κώστα Φαγκούλη, εν ψυχρώ από αστυνομικό: H Kατάληψη Rosa Nera καλεί σήμερα Τρίτη στις 19:00 σε συγκέντρωση, στην Πλατεία Αγοράς Χανίων.

Ο Κώστας Φραγκούλης κατέληξε σήμερα.

– Κώστας Φραγκούλης είναι το όνομα του, κάτω τα χέρια απ’ την κοινότητα του.

– Στους μπάτσους λεφτά, στην νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες.

– Ούτε φόβος, ούτε υποταγή, οργάνωση απ’ τα κάτω, αγώνες ταξικοί.

Αντίσταση στους δολοφόνους: Οι ζωές των Ρομά μετράνε!

Ανακοίνωση – κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Με κείμενό της και η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί σε διαδήλωση:

Άλλη μια δολοφονία της αστυνομίας, του αστικού κράτους χωροφύλακα, αυτή τη φορά του 16χρονου Ρομά, γίνεται σε όχι τυχαίο πολιτικό χρόνο. Το ρατσιστικό υπόβαθρο που καλλιεργείται άλλωστε ενάντια σε κάθε αδύναμο από το ίδιο το σύστημα που καταδικάζει μεγάλα κομμάτια του λαού στη φτώχεια και την εξαθλίωση, είναι μια σημαντική αιτία της δολοφονίας όπως δίκαια καταγγέλλει ο ξεσηκωμός των Ρομά.

Όμως το σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης που μπλέκει τη χώρα ανοικτά στον πολεμικό σχεδιασμό των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και βυθίζει το λαό στη βαθειά φτώχεια και την ανέχεια μέσω της ακρίβειας- λεηλασίας μισθών και των συντάξεων, φτάνει να δολοφονεί εν ψυχρώ για άλλους λόγους.  Θέλει τη νεολαία και το λαό στο γύψο του νόμου και της τάξης και η ωμή βαρβαρότητα της αστυνομίας των ΗΠΑ είναι το πρότυπο, όπως και η συνολικότερη βαρβαρότητα και η φασιστικοποίηση που σε πλανητική κλίμακα συνοδεύει την άγρια επίθεση του κεφαλαίου στην εργασία και το ανθρωποσφαγείο του πολέμου των ιμπεριαλιστών.

Να γιατί είναι ελπιδοφόρο και άλλο τόσο αναγκαίο να  πυκνώσουν παραπέρα  και στη χώρα μας οι λαϊκές αντιστάσεις ενάντια στη λεηλασία του εισοδήματος των ανθρώπων της δουλειάς, την εμπλοκή στον πόλεμο και την κρατική καταστολή που στηρίζει κάθε έκφραση της αντιλαϊκής επίθεσης κεφαλαίου- κυβέρνησης- ιμπεριαλιστών.

Να κατέβουμε και σήμερα Τρίτη 13-12 στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς στη διαδήλωση καταγγελίας της εκτέλεσης με σφαίρα στο κεφάλι του 16χρονου  που έφυγε από τη ζωή στις 10 το πρωί.

Να πάψει η συστηματική και προκλητική προσπάθεια αθώωσης του δολοφόνου και της δολοφονικής πολιτικής.

Αυτοί που τώρα δολοφονούν με του λαού την πάλη θα λογαριαστούν.

Κάλεσμα ΚΕΕΡΦΑ

Κάλεσμα απευθύνει και η Κίνηση Ενωμένοι στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή:

Κάτω η κυβέρνηση που δολοφονεί Ρομά και πρόσφυγες

Στη φυλακή ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Ρομ Φραγκούλη

Συλλαλητήριο για ΔΙΚΕΟΣΙΝΗ

Τρίτη 13/12, 6μμ Πλ. Αγοράς

Η δολοφονία του 16χρονου Ρομ Φραγκούλη από σφαίρα αστυνομικού σε καταδίωξη γιατί δεν είχε να πληρώσει 20 ευρώ βενζίνη είναι ένα έγκλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη , της βάρβαρης πολιτικής «νόμου και τάξης», του ρατσισμού που πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο και τον Έβρο με τις επαναπροωθήσεις που σπέρνει παντού την φτώχεια.

Είναι ώρα να διώξουμε την κυβέρνηση του ρατσισμού, της δολοφονικής καταστολής και της φτώχειας με απεργίες και καταλήψεις, με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 15/12 (12μμ, Πλ. Αγοράς)

Καλούμε σε συμμετοχή στη διαδήλωση σήμερα Τρίτη 13/12 στις 6μμ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Μπαλαμοί και Ρομά μια φωνή και μια γροθιά.

Στη φυλακή τώρα ο δολοφόνος αστυνομικός.

ΚΕΕΡΦΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...