24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλαγές και αντιδράσεις

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ήδη βρίσκεται υπό επεξεργασία σχέδιο νόμου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή μέχρι τον Νοέμβριο

Μπορεί οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση να ‘ρθουν με την … Άνοιξη που αργεί ακόμα, η εκλογολογία ωστόσο καλά κρατεί μετά την ανακοίνωση των προθέσων της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές αναφορικά με τον εκλογικό νόμο. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ήδη βρίσκεται υπό επεξεργασία σχέδιο νόμου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή μέχρι τον Νοέμβριο παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Όπως είναι αναμενόμενο το ζήτημα έχει προκαλέσει συζητήσεις σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και στην Κρήτη με το δεδομένο ότι το νέο νομοσχέδιο εφόσον ψηφιστεί θα φέρει τα … πάνω κάτω.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων περί εκλογών και αλλαγών το prismanews.gr επικοινώνησε με τους δημάρχους της Κρήτης ζητώντας τους να σχολιάσουν το θέμα και σας παρουσιάζει από σήμερα τις απαντήσεις τους.

Συγκεκριμένα, στους δημάρχους τέθηκαν δύο ερωτήσεις σχετικά με το πώς σχολιάζουν τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο και αν πιστεύουν πως αυτές οι αλλαγές θα βοηθήσουν την αυτοδιοίκηση.

Δήμαρχος Βιάννου

Σχολιάζοντας τις … διαθέσεις της κυβέρνησης ο Δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης δήλωσε στο prismanews.gr : Ο νόμος ήρθε αιφνιδιαστικά και δεν θα γίνει κοινά αποδεκτός. Ενδεχομένως να δημιουργήσει πιο πολλά προβλήματα. Εγώ είμαι υπέρ των αλλαγών, γιατί θέλω τον πλουραλισμό, αλλά πρέπει να μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις. Ίσως αυτός ο νόμος εξυπηρετεί πολιτικά παιχνίδια στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις της κυβέρνησης. Δεν έχουμε καν τις διατάξεις.

Αρνητική είναι και η άποψη του για την αποτελεσματικότητα του νόμου,καθώς θεωρεί πως τα δημοτικά συμβούλια θα δυσλειτουργούν, ανίκανα να πάρουν την όποια απόφαση: Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει συναίνεση απόψεων. Πρέπει ένα δημοτικό συμβούλιο να λειτουργεί. Ο νόμος είναι ελλιπής. Δεν είναι ολοκληρωμένο νομοσχέδιο, δεν γνωρίζουμε πλήρως τις αρμοδιότητες. Έπρεπε να ενισχυθεί το δημοτικό συμβούλιο και να εκφράζεται η πλειοψηφούσα άποψη. Δεν θα υπάρχει δυνατή πλειοψηφία για τον δήμο, ούτε κοινή γραμμή αποφάσεων.

Δημαρχος Ρεθύμνου

Παρόμοια γραμμή άποψης ακολουθεί και ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος δήλωσε: Λίγους μήνες πριν τις εκλογές δεν είναι σωστό. Νόμιζα πως αυτό έγινε για να χτυπηθεί η Χρυσή Αυγή. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να συνθέτει την κοινωνία. Δεν είναι μόνος ο δήμαρχος, ούτε οι σύμβουλοι. Είναι ομάδα με συγκεκριμένο σχέδιο. Κατόπιν, δήλωσε ότι οι αλλαγές αυτές δεν πρόκειται να βοηθήσουν καθόλου την αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...