15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Βέροια: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη μητέρα του βρέφους – «Δεν σκότωσα το παιδί μου»

Ημερομηνία:

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της 29χρονης μητέρας του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Η 29χρονη παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια Βέροιας, απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για την προσεχή Τετάρτη (4/1) και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη παραδέχεται ότι πήγε με το παιδί της στο φράγμα, ωστόσο αρνείται ότι είναι αυτή που το σκότωσε. «Δεν σκότωσα το παιδί μου, μου είπαν ότι κατέληξε. Δε ξέρω τι έγινε», έλεγε συνεχώς.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα φέρεται πως πήρε ταξί από το χωριό Σταυρό Ημαθίας στις 31 Δεκεμβρίου, με το μωρό στην αγκαλιά και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που το πέταξε στο νερό.

Στη συνέχεια, έφυγε για Αλεξάνδρεια και διέμεινε σε ξενοδοχείο, όπου πέρασε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ενώ μόλις ξημέρωσε επέστρεψε στο σπίτι όπου ζούσε με με το μωρό, τη γιαγιά και τον παππού του.

Ασφυκτικό θάνατο στο νερό «έδειξε» η νεκροψία

Η νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή στη σορό του 11 μηνών βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στον ποταμό Αλιάκμονα, «έδειξε» ασφυκτικό θάνατο μέσα στο νερό.

Αυτό σημαίνει πως το παιδί ήταν ζωντανό όταν έπεσε στα παγωμένα νερά του ποταμού.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν δαγκωματιές στο κορμί του βρέφους, οι οποίες έγιναν αφού ήταν ήδη νεκρό, με συνέπεια την απώλεια μυϊκής μάζας.

«Δεν το χωράει το μυαλό μου», λέει ο πατέρας

Ο νεαρός πατέρας μίλησε στο newsit.gr για την τραγωδία στη Βέροια, λέγοντας πως δεν γνώριζε για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η 29χρονη.

«Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε. Εγώ μόνο πάλευα για το μωρό. Ήθελα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα για αυτό το μωρό. Πάλευα για να αναγνωρίσω αυτό το παιδί, ήθελα να πάω να το κάνω αλλά δεν πρόλαβα. Ήθελα να κινηθώ και νομικά γιατί υπήρχε μία άρνηση απο την μητέρα του και απο την οικογένεια της. Δεν με άφηναν να το αναγνωρίσω.

Πήγαινα στο σπίτι για να δώ το παιδί και συναντούσα έναν τοίχο μπροστά μου. Λένε ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα, δεν ήταν σύζυγος μου για να τη γνωρίζω καλά. Ήταν απλά η μητέρα του παιδιού μου. Όσο κατάφερνα και το έβλεπα στο σπίτι το παιδί ήταν μια χαρά, καλοχτενισμένο, περιποιημένο, το έπαιρνα να το πάω στο γιατρό, το επέστρεφα στο σπίτι και έφευγα.

Δεν ξέρω πως της ήρθε να το κάνει. Δεν το χωράει το μυαλό μου. Την έψαχναν αυτές τις μέρες και εγώ το έμαθα απο την αστυνομία που με κάλεσαν για να με ενημερώσουν. Εκεί τα έμαθα όλα, δεν είχα καμία γνώση του τι γινόταν. Μακάρι να γνώριζα. Το δικό μου θέμα ήταν να ήταν υγιές το μωρό. Τελευταία φορά το είδα στις 2 Δεκεμβρίου που πήγα να το πάρω να το πάω στον παιδίατρο και αυτή μου είπε να φύγω, δεν με άφησε», είπε.

"google ad"

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...