17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό: Πέθανε ο 16χρονος πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία Βασίλης Τόπαλος

Ημερομηνία:

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό προκαλεί η είδηση του θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλη Τόπαλου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο 16χρονος αθλητής είχε υποβληθεί σε χειρουργείο στο κεφάλι και νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα του Τζάνειου νοσοκομείου, μετά από σοβαρό τραυματισμό κατά τη διάρκεια αγώνων σπάρινγκ την Παρασκευή (16/12), σε γυμναστήριο στον Ταύρο.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου:

«”Έφυγε” το Χρυσό παιδί μας, ο χαμογελαστός Βασίλης μας, ο γεννημένος Πρωταθλητής με καρδιά από ατόφιο χρυσάφι. Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια της Ελληνικής Πυγμαχίας… Τα λόγια δεν είναι ικανά να εκφράσουν αυτό που αισθανόμαστε, είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Βασίλη μας άφησες πολύ νωρίς. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε ζητήσει άμεσα να πέσει άπλετο φως αναφορικά με τα αίτια του τραυματισμού, ενώ και η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ) είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της πως «άμεσα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών».

Ο Βασίλης Τόπαλος είχε στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος 2021 στα 57 κιλά, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παίδων.

Tο χρονικό του τραυματισμού

Ο νεαρός πρωταθλητής Ευρώπης ένιωσε αδιαθεσία την ώρα που έκανε προπόνηση και σταμάτησε. Πήγε στο μπάνιο να ρίξει λίγο νερό στο πρόσωπό του και τότε υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο. Από την πτώση όμως, χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Το δυσάρεστο γεγονός αντελήφθη πρώτα ένας άλλος πυγμάχος, ο Αλίκ Λαγκαζασβίλι, ο οποίος ειδοποίησε τον πατέρα του ανηλίκου και τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, οι οποίοι αμέσως κάλεσαν το ΕΚΑΒ, με τον νεαρό να μεταφέρεται στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης και τότε ο νεαρός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι προκειμένου να του αφαιρεθεί το αιμάτωμα.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...