15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη του ομιλία στους Βρετανούς βουλευτές – «Νιώθω το βάρος της Ιστορίας»

Ημερομηνία:

«Δεν μπορώ παρά να νιώσω το βάρος της Ιστορίας που μας περιβάλλει, και το οποίο μας θυμίζει τις ζωτικής σημασίας κοινοβουλευτικές παραδόσεις, στις οποίες τα μέλη και των δύο σωμάτων έχετε αφοσιωθεί με τόσο μεγάλη προσωπική δέσμευση για το καλό όλων μας».

Ο βασιλιάς Κάρολος μετέβη σήμερα στο κοινοβούλιο όπου έδωσε την πρώτη του ομιλία με τη νέα του ιδιότητα. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων και ο πρόεδρος της Βουλής των Λόρδων ανάγνωσαν τα συλλυπητήρια από τα τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων του βρετανικού Κοινοβουλίου, εκφράζοντας παράλληλα την πίστη τους προς τον νέο αρχηγό του κράτους.

Η τελετή έγινε στο Γουεστμίνστερ Χολ, το παλαιότερο κτίριο στο κοινοβουλευτικό συγκρότημα.

Ο νέος μονάρχης δήλωσε «αποφασισμένος να ακολουθήσει πιστά το παράδειγμα» που έθεσε η μητέρα του, η βασίλισσα Ελισάβετ, απευθυνόμενος, το οποίο χαρακτήρισε «ολοζώντανο εργαλείο της δημοκρατίας μας».

«Αν και σε πολύ νεαρή ηλικία, η εκλιπούσα βασίλισσα δεσμεύθηκε να υπηρετεί τη χώρα και τον λαό της και να τηρεί τις πολύτιμες αρχές της συνταγματικής κυβέρνησης που είναι στην καρδιά του έθνους μας. Αυτή τη δέσμευση, την τήρησε με ανυπέρβλητη αφοσίωση» είπε ο νέος βασιλιάς και πρόσθεσε:

«Έθεσε ένα παράδειγμα ανιδιοτελούς καθήκοντος το οποίο, με τη βοήθεια του Θεού και των συμβουλών σας, είμαι αποφασισμένος να ακολουθήσω πιστά».

Στη συνέχεια, ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του θα αναχωρήσουν για το Εδιμβούργο για το προγραμματισμένο τελετουργικό.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, στις 16:30 (ώρα Ελλάδας), η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ, με νέα συνοδεία θα μεταφερθεί από το παλάτι του Χόλιρουντ στο καθεδρικό ναό του Αγίου Αιγιδίου (Σεντ Τζάιλς) του Εδιμβούργου.

Αργότερα ο βασιλιάς θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό του τοπικού κοινοβουλίου της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον και άλλους Σκωτσέζους αξιωματούχους. Η συνάντηση αυτή θα σηματοδοτήσει και την έναρξη των επίσημων ταξιδιών του νέου μονάρχη, καθώς σύμφωνα με την παράδοση θα πρέπει να επισκεφτεί όλες τις χώρες που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ