18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Βράβευση της ΔΕΔΙΣΑ και συμμετοχή με εκθεσιακό περίπτερο στη VERDE TEC

Ημερομηνία:

Η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) απέσπασε χρυσά βραβεία στο θεσμό GREENBRANDAWARDS της BOUSSIAS καθώς και στο θεσμό GREENAWARDS της VERDETEC σε τελετές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα. Οι βραβεύσεις αφορούσαν τη Βιώσιμη Συλλογή & Μεταφορά Αποβλήτων στην Παλιά Πόλη των Χανίων με ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) καινοτόμησε στην Παλιά Πόλη των Χανίων, όπου κατάργησε τους κάδους σε δημόσιο χώρο και αντικατέστησε το σύνολο του συμβατικού εξοπλισμού αποκομιδήςμε ηλεκτροκίνητα οχήματα και ηλεκτροκίνητα καρότσια.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της επιχείρησης κ. Μιχάλη Τσουπάκη, «η μεταβολή στον τρόπο συλλογής κατά την πρώτη περίοδο εφαρμογής άλλαξε όλη την εικόνα της Παλιάς Πόλης. Οι μόνιμοι κάτοικοι, οι καταστηματάρχες αλλά και οι επισκέπτες έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από τις παρεχόμενες υπηρεσίες τις οποίες χαρακτηρίζουν ως τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις των 2 τελευταίων χρόνων, οι οποίες βελτίωσαν σημαντικά την ποιότητα ζωής στην περιοχή τους».

Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή κ. Κώστα Πατεράκη «η αλλαγή αυτή μείωσε δραστικά το αποτύπωμα άνθρακα των αέριων εκπομπών που επηρεάζουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου καθώς επίσης και την ηχορύπανση στο σύνολο της περιοχής παρέμβασης. Η Παλιά Πόλη των Χανίων έχει χωριστεί σε 4 τομείς. Σε κάθε τομέα επιχειρεί 1 ηλεκτροκίνητο καρότσι με 1 εργαζόμενο 365 ημέρες το χρόνο σε 2 βάρδιες των 8 ωρών/ημέρα, ενώ παράλληλα επιχειρούν και μεγαλύτερα ηλεκτροκίνητα οχήματα για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών αλλά και για τη μεταφόρτωση των ηλεκτρικών καροτσιών».

Τέλος η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) συμμετείχε με περίπτερο στην έκθεση VERDETEC το οποίο πλαισίωσε το στέλεχος της επιχείρησης κ. Χριστίνα Τσαμουτσόγλου Μηχανικός Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος, MSc. Στο περίπτερο εκτέθηκαν τα φυτοχώματα και το κομπόστ της επιχείρησης, ενώ διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ