20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εκδήλωση ΜέΡΑ 25 στο Ηράκλειο: Το «τέρας» είναι οι πολιτικές σας – Διάλογος με τους πολίτες εν όψει της επίσκεψης του Γιάνη Βαρουφάκη

Ημερομηνία:

Με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών, κυρίως νέων ανθρώπων πραγματοποιήθηκε η πολιτική συνάντηση του ΜέΡΑ25 στο Ηράκλειο.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται ότι:

Με γόνιμο διάλογο και ουσιαστικά ερωτήματα, την ίδια μέρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για «τερατογενέσεις», οι πολίτες στο Ηράκλειο έδειχναν πως ξέρουν ακριβώς ποια «τέρατα» έχουν να αντιμετωπίσουν:

Η ακρίβεια, το Χρηματιστήριο Ενέργειας, τα funds και οι τράπεζες, οι μνημονιακοί φόροι και η εκχώρηση της δημοκρατικής κυριαρχίας για τη χάραξη πολιτικής, οι θανατηφόρες ιδιωτικοποιήσεις και η υποβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας είναι αυτά που καίνε τους πολίτες, πολύ περισσότερο από το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και από ποιους μηχανισμούς και συναλλαγές θα προκύψει. Είναι οι πολιτικές που έχουμε απέναντί μας και όχι τα πρόσωπα και η ονοματολογία. Δεν είναι αυτοσκοπός να φύγει ο Μητσοτάκης αν δεν υπάρξει πραγματική Ρήξη με την  πολιτική που υπηρετεί.

Και φυσικά σε επίπεδο Κρήτης, όλα τα μεγάλα ζητήματα και οι μύθοι της «ανάπτυξης» (εξορύξεις, αεροδρόμια, Βιομηχανικές ΑΠΕ, υπερτουρισμός, διαχείριση του νερού κτλ.) αλλά και τα απαραίτητα έργα όπως ο ΒΟΑΚ  και η πρόταση για σιδηροδρομική σύνδεση των πόλεων, τέθηκαν επί τάπητος σε μία άκρως εποικοδομητική συζήτηση. Το ερώτημά μας θα είναι πάντα «ανάπτυξη και ευημερία» αλλά για ποιον;

Το ΜέΡΑ25 δυναμώνει τους δεσμούς του με την κοινωνία, τις ανάγκες της οποίας υπηρέτησε με  συνέπεια τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Συμμετέχει και εμπνέεται από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, την πιο ελπιδοφόρα συνάντηση κινημάτων και αγωνιστών στην Αριστερά, μετά την διάψευση του ισχυρού ΟΧΙ του λαού μας.

Επόμενη στάση η ανοιχτή συζήτηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη, την προσεχή Τρίτη 4 Απριλίου, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου (8:30 μ.μ.).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...