18.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

Γάζα: Υποδομές και περίθαλψη τέλος – Βρέφος πέθανε από τη ζέστη

Ημερομηνία:

Ένα κοριτσάκι βρέφος πέθανε από την υπερβολική ζέστη στη Ράφα, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας επιδεινώνει την κρίση διαβίωσης για περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένους ανθρώπους που στερούνται επαρκούς στέγης και ειδών πρώτης ανάγκης, όπως έγινε γνωστό από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ το Σάββατο, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στη Γάζα.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις έχουν καταστρέψει το 70% των φρεατίων νερού και το 50% των αντλιών αποχέτευσης στη βόρεια Γάζα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Beit Lahiya Alaa al-Attar, επιδεινώνοντας τις συνθήκες υγιεινής.

Εντωμεταξύ, τουλάχιστον 34.388 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 77.437 έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Γάζας σε νέα ανακοίνωσή του το Σάββατο.

Περίπου 32 έχουν σκοτωθεί και άλλοι 69 έχουν τραυματιστεί τις τελευταίες 24 ώρες, πρόσθεσε το υπουργείο.

Επεισόδιο στη Δυτική Όχθη

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους ενόπλους που άνοιξαν πυρ εναντίον τους από όχημα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως ισχυρίστηκε ο ισραηλινός στρατός το Σάββατο.

Ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία δύο αυτόματων τυφεκίων που, όπως είπε, χρησιμοποιήθηκαν από ενόπλους για να πυροβολήσουν εναντίον των στρατιωτών, σε ένα φυλάκιο κοντά στο σημείο αιχμής της παλαιστινιακής πόλης Τζενίν.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa ανέφερε ότι αξιωματούχοι ασφαλείας επιβεβαίωσαν δύο θανάτους και το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι άλλοι δύο άνδρες τραυματίστηκαν.

Οι δύο Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν στην Τζενίν αφέθηκαν να αιμορραγούν για μια ώρα, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις εμπόδιζαν τα ασθενοφόρα να τους προσεγγίσουν, αναφέρει ο Zein Basravi του Al Jazeera.

Δήλωση Χαμάς

Η Χαμάς δήλωσε ότι έλαβε το Σάββατο την επίσημη απάντηση του Ισραήλ στην τελευταία της πρόταση κατάπαυσης του πυρός και θα τη μελετήσει προτού υποβάλει την απάντησή της, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής επικεφαλής της οργάνωσης στη Γάζα.

Η Χαμάς έλαβε σήμερα «την επίσημη απάντηση της σιωνιστικής κατοχής στην πρόταση που υποβλήθηκε στους Αιγύπτιους και τους Καταριανούς μεσολαβητές στις 13 Απριλίου», ανέφερε ο Χαλίλ Αλ-Χάγια, ο οποίος βρίσκεται το Σάββατο στο Κατάρ, σε ανακοίνωση που δημοσίευσε η οργάνωση.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

47 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου – Φιλοξενούνται προσωρινά στα Χανιά

Συνολικά 47 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε σκάφος στη...

Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 60χρονος στον Μυλοπόταμο. Πρόκειται σύμφωνα με το goodnet.gr, για...

Βροχερή Παρασκευή και στην Κρήτη

Σε μία περίοδο που κανονικά θα έπρεπε να λέμε...