17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Γενικός ξεσηκωμός: Μαζικός ξεσηκωμός στα συλλαλητήρια στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Σε 24ώρη γενική απεργία προχώρησαν σήμερα, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», καθώς και πολλοί φορείς και συλλογικότητες της πόλης, με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ενώ η πολυπληθής πορεία ολοκληρώθηκε στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, χωρίς προβλήματα, άγνωστοι δράστες έσπασαν μία τζαμαρία σε γνωστό πολυκατάστημα και πέταξαν μπογιές στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμου Σενετάκη.

zimies

poreia

 

apergi

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, έκανε λόγο για συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου…

ape

ap

Ο γενικός ξεσηκωμός ήλθε ως απόρροια του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη αλλά και ως κύμα διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που «επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση λίγους μήνες πριν τις εκλογές», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι διαμαρτυρόμενοι.

math

petein

O μαθητής του 4ου ΓΕΛ Ηρακλείου, Μιχάλης Πετεινός, διάβασε ψήφισμα από τα 4ο, 2ο, 1ο ΓΕΛ καθώς και από το Πρότυπο ΓΕΛ Ηρακλείου με σαφείς αναφορές στο εθνικό πένθος, τονίζοντας ότι είναι “απλώς μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της λαϊκής οργής”.

"google ad"

mathiape

 

apeap

ap

Τον δικό του χαιρετισμό ανέγνωσε ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλλης:

aper

Μαζική συμμετοχή στο απεργιακό συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών κα των μαθητών και στην απεργιακή κινητοποίηση, στο Ρέθυμνο.

rethymno

Σύμφωνα με το goodnet.gr, εργαζόμενοι, φοιτητές, και μαθητές λυκείων και γυμνασίων της πόλης έδωσαν δυναμικό “παρών”, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη και ζήτησαν να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε…

“Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ”, “Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές”, “Σε μια χώρα που παραμελεί τους πολίτες το δυστύχημα είναι αναπόφευκτο”, ήταν κάποια από τα συνθήματα της πορείας

Σημειώνεται ότι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης υπό κατάληψη βρίσκονται το τμήμα Ψυχολογίας, η Φιλοσοφική και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...