20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Γερμανία: Έκαψαν κέντρο προσφύγων και οι συγκεντρωμένοι πανηγύριζαν

Ημερομηνία:

Ακόμη μια επίθεση σε κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων σημειώθηκε στη Γερμανία.

Το κέντρο που βρίσκεται κοντά στη Δρέσδη κάηκε ολοσχερώς τα ξημερώματα της Κυριακής. Η φωτιά οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε εμπρησμό. Το κέντρο επρόκειτο να ξεκινήσει να λειτουργεί σε λίγες ημέρες κι ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε ακόμη πιο σφοδρές αντιδράσεις στη Γερμανία ήταν το γεγονός ότι περίπου 30 άτομα συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το συμβάν και πανηγύριζαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές, ορισμένοι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ, άλλοι επιδίδονται σε μορφασμούς και μιλούσαν υποτιμητικά για τους πρόσφυγες. Μάλιστα, υπάρχει καταγγελία ότι τρία άτομα προσπάθησαν να εμποδίσουν τους πυροσβέστες να σβήσουν τη φωτιά.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=MBeQjBcCxiU”]

Οι πολιτικοί της χώρας καταδίκασαν την «αποτροπιαστική» ενέργεια.

«Αυτοί που χειροκροτούν μπροστά από σπίτια που καίγονται, αυτοί που τρομοκρατούν τους πρόσφυγες συμπεριφέρονται με φρικτό κι αποκρουστικό τρόπο» υπογράμμισε σε μήνυμά του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Τwitter ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μαας.

«Οι ρατσιστές (…) είναι μια ντροπή για την χώρα μας. Ντροπή σας!» έγραψε επιπλέον στο Twitter ο Μίχαελ Ροτ, υφυπουργός αρμόδιος για της Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.

Λίγες μόλις ημέρες πριν έντονες αντιδράσεις ξέσπασαν και πάλι στη Γερμανία όταν ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο καταγράφονται αστυνομικοί στη Σαξονία να απομακρύνουν με τη βία από ένα λεωφορείο αιτούντες άσυλο, οι οποίοι δεν ήθελαν να μεταβούν στο κέντρο φιλοξενίας τους, καθώς είχαν τρομοκρατηθεί από διαδηλωτές που τους έβριζαν και φώναζαν: «επιστρέψτε στα σπίτια σας!»

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκεφαλικό υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος, ενώ βρισκόταν...

Η επέλαση της Ρωσίας, ο «υβριδικός πόλεμος» και η κατάρρευση του ουκρανικού μετώπου άμυνας

Τα τελευταία 24ωρα οι ρωσικές δυνάμεις «καλπάζουν» στο μέτωπο...