14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Γεωργιάδης: “Βόμβες” για υποχρεωτικό εμβολιασμό και στην εστίαση – Τι είπε για το λιανεμπόριο και …Ακενοτούμπο

Ημερομηνία:

Κανένα μέτρο δεν μπορεί να αποκλειστεί από… κανέναν, καθώς οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον χειμώνα είναι ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη και όπως όλα «μαρτυρούν», μάλλον βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά, ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (26/07), ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μίλησε για τα μέτρα σε λιανεμπόριο και εστίαση, καθιστώντας σαφές πως το click away για τους ανεμβολίαστους δεν βρίσκεται στο τραπέζι αυτήν τη στιγμή.

«Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα γίνει το χειμώνα», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Αν θα πάρουμε μέτρα θα εξαρτηθεί από την πορεία του ιού. Ένα μέτρο που θα μπορούσε να πάρει θα ήταν κι αυτό. Σήμερα ωστόσο που μιλάμε δεν υπάρχει. Δεν μπορώ να το αποκλείσω».

«Το λιανικό εμπόριο έχει τηρήσει τα μέτρα. Απαγορεύουμε την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους στην εστίαση και όχι στο λιανεμπόριο. Στο εστιατόριο είσαι με μάσκα και τη βγάζει να φας, στο λιανικό εμπόριο δεν τη βγάζεις», συνέχισε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός για τους ιδιοκτήτες ή τους εργαζομένους στο λιανεμπόριο, διευκρίνισε ότι δεν έχει ακούσει κάτι για τη συγκεκριμένη κατηγορία των πολιτών, σημειώνοντας με νόημα ότι… προηγούνται άλλοι. Εκτίμησε πάντως πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

«Η εστίαση είναι άλλο πράγμα», σημείωσε, υποστηρίζοντας πως από τη στιγμή που για να δουλέψει κανείς σε αυτήν θα πρέπει να έχει κάνει μια σειρά εμβολίων, «το να προσθέσεις στα υποχρεωτικά εμβόλια ακόμη ένα, δεν είναι και τόσο βαρύ».

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης αφού υπογράμμισε πως υπάρχει «πολύ μεγάλη αγωνία να πιάσουμε τους στόχους του τουρισμού», γνωστοποίησε πως «μέχρι σήμερα είμαστε πολύ πάνω από τους στόχους μας» και συγκεκριμένα «σχεδόν 50% πάνω από τον στόχο που είχαμε θέσει (40% του 2019)».

Όσον αφορά στη Μύκονο μάλιστα, είπε πως είναι «πάνω από το 2019 και με υψηλότερες τιμές», εξηγώντας ότι «τα μέτρα είχαν επίδραση σε ορισμένες κρατήσεις σε βίλες. Δεν ήταν αρνητική η επίδραση, αφού δεν έγιναν τα πάρτι, άρα απέδωσαν τα μέτρα».

«Η κακή εικόνα της Μυκόνου δεν έθεσε σε κίνδυνο τη Μύκονο, αλλά τον τουρισμό στην Ελλάδα κι επειδή ενδιαφερόμαστε για όλη τη χώρα πήραμε μέτρα», εξήγησε.

Αφού επανέλαβε, δε, πως «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα μέτρο, αν δεν τηρούνται τα μέτρα και τίθεται σε κίνδυνο η οικονομία», εστίασε στους συνεχείς ελέγχους, οι οποίοι χθες απέδωσαν «450 παραβάσεις, 50 λουκέτα και 13 συλλήψεις».

Χαρακτήρισε μάλιστα «ασυνείδητο, ανεύθυνο κι επικίνδυνο» αυτόν που βάζει όρθιους να χορεύουν αγκαλιασμένοι μέσα στο μαγαζί του εν μέσω πανδημίας

Καταλήγοντας ο υπουργός, κληθείς να «απολογηθεί» για τη λάθος προφορά του ονόματος του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρελθόν, σε μια συζήτηση για την ελληνική ιθαγένεια, υποστήριξε: «Να ζητήσω συγγνώμη επειδή έκανα σαρδάμ; Τώρα μιλάτε σοβαρά; Από την πρώτη μέρα είπα ότι έκανα σαρδάμ. Δεν έχετε κάνει σαρδάμ στην ζωή σας; Συγγνώμη πρέπει να μου ζητήσουν αυτοί που με βρίζουν δύο χρόνια επειδή έκανα σαρδάμ, για το οποίο είχα ζητήσει συγγνώμη στην ίδια εκπομπή την ίδια ώρα. Αλλά τέτοιοι είστε. Όχι εσείς προσωπικά, οι ΣΥΡΙΖΑΟΙ… Φαρισαίοι, υποκριτές και ψεύτες. Λες και δεν έχει κάνει σαρδάμ ο Τσίπρας στην ζωή του».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...