Η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης φιλοξένησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις προφορικές εξετάσεις του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Εντατικολογίας (EDIC II), το διάστημα 19 έως 20 Μαΐου 2026, στους χώρους της στα Χανιά.
Οι εξετάσεις οργανώνονται από την European Society of Intensive Care Medicine (ESICM) και διεξάγονται διαδικτυακά και ταυτόχρονα σε εννέα (9) εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ευρώπη. Το Chania Exam Center στο Πολυτεχνείο Κρήτης αποτέλεσε για δεύτερη φορά στα 35 χρόνια ιστορίας του Διπλώματος εξεταστικό κέντρο στην Ελλάδα.

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης συναντήθηκαν 30 εξεταστές από χώρες της Ευρώπης, συγκεκριμένα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Τσεχία και την Ιταλία, καθώς και 8 Έλληνες εξεταστές. Οι εξεταζόμενοι προέρχονταν από χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Ινδίας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά.
Το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Εντατικολογίας αποτελεί Δίπλωμα υψηλού επιπέδου, επικυρωμένο από τη UEMS/CESMA. Διευθύντρια του εξεταστικού κέντρου ήταν η Αλεξάνδρα Πενθερουδάκη, Διευθύντρια ΕΣΥ ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, EDIC Subcommittee invited expert της ESICM και National Representative for Greece.
Υπεύθυνος για τη συνδιοργάνωση εκ μέρους του Πολυτεχνείου Κρήτης ήταν ο Καθηγητής Γεώργιος Καρυστινός, Κοσμήτορας της Σχολής ΗΜΜΥ. Οι εξετάσεις διεξήχθησαν σε απόλυτο συγχρονισμό με τα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα της Ευρώπης με εξαιρετικά αποτελέσματα και παρουσία του Chair Elect της EDIC Subcommittee, Rene Schmidt.
Οι εξεταστές, η Διευθύντρια του εξεταστικού κέντρου Αλεξάνδρα Πενθερουδάκη και ο Chair Elect της EDIC Subcommittee Rene Schmidt εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άριστη οργάνωση και την τεχνική υποστήριξη από το Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς και για τον ενθουσιασμό των στελεχών της Μονάδας Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, τα οποία συνέδραμαν στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων: Ι. Ατζαράκης, Π. Κοντογιάννης, Σ. Κουλουριδάκης, Θ. Λυραντωνάκη, Ε. Σπανάκη και Α. Σταματάκης.



