24.8 C
Chania
Sunday, May 26, 2024

Δήλωση βόμβα αξιωματούχου του ΝΑΤΟ: Ναι σε ένταξη της Ουκρανίας αν παραχωρήσει εδάφη στην Ρωσία

Ημερομηνία:

Η Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ αν συμφωνήσει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, γεγονός που θα έφερνε παράλληλα το τέλος του πολέμου, δήλωσε ο Στιάν Γένσεν προσωπάρχης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεγκ, μιλώντας σε πάνελ στη Νορβηγία για το μέλλον της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

«Μια λύση θα μπορούσε να είναι να παραχωρήσει η Ουκρανία εδάφη και να λάβει ως αντάλλαγμα την ιδιότητα του μέλους του ΝΑΤΟ. Δεν λέω ότι αυτό πρέπει να συμβεί. Αλλά μπορεί να είναι μια πιθανή λύση» δήλωσε, σύμφωνα με δημοσίευμα της νορβηγικής εφημερίδας «Verdens Gang», την οποία επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Όταν ρωτήθηκε εάν είναι η άποψη του ΝΑΤΟ ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη για να επιτευχθεί ειρήνη με τη Ρωσία και μελλοντική ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο Τζένσεν επεσήμανε ότι η συζήτηση για το ενδεχόμενο μετά τον πόλεμο είναι ήδη σε εξέλιξη και ότι τα ερωτήματα σχετικά με την εκχώρηση εδαφών στη Ρωσία εγείρονται από άλλους.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Γκαλουζίν δήλωσε στο TASS ότι η διευθέτηση της σύγκρουσης απαιτεί επιβεβαίωση των «θεμελιωδών στοιχείων της κυριαρχίας της Ουκρανίας» και ότι είναι απαραίτητο να «αναγνωριστούν οι νέες εδαφικές πραγματικότητες, να διασφαλιστεί η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, τα δικαιώματα των ρωσόφωνων πολιτών και των εθνικών της μειονοτήτων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Κίεβο: Γελοιότητα και θρίαμβος του Πούτιν η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με εγκατάλειψη εδαφών της

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι Μιχαΐλο Ποντόλιακ επέκρινε δριμύτατα την ιδέα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με εγκατάλειψη μέρους της επικράτειάς της.

«Ανταλλαγή εδάφους για μια ομπρέλα του ΝΑΤΟ; Είναι γελοίο. Αυτό σημαίνει σκόπιμη επιλογή της ήττας της δημοκρατίας, ενθάρρυνση ενός παγκόσμιου εγκληματία, διατήρηση του ρωσικού καθεστώτος, καταστροφή του διεθνούς δικαίου και μεταβίβαση του πολέμου σε άλλες γενιές», έγραψε ο Ποντολιάκ στο Twitter. «Προφανώς, εάν ο Πούτιν δεν υποστεί μια συντριπτική ήττα, το πολιτικό καθεστώς στη Ρωσία δεν αλλάξει και οι εγκληματίες πολέμου δεν τιμωρηθούν, ο πόλεμος σίγουρα θα επιστρέψει με την όρεξη της Ρωσίας να έχει ανοίξει για περισσότερα», προειδοποίησε.

Πρόσθεσε, δε, ότι «προσπάθειες διατήρησης της παγκόσμιας τάξης και εγκαθίδρυσης μιας “κακής ειρήνης” μέσω, ας είμαστε ειλικρινείς, του θριάμβου του Πούτιν δεν θα φέρει ειρήνη στον κόσμο, αλλά θα φέρει και ατίμωση και πόλεμο».

«Αυτό ισχύει για κάθε μορφή μιας νέας ‘διαίρεσης της Ευρώπης’: ακόμη και κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ. Τότε γιατί να προτείνουμε το σενάριο ενός ‘παγώματος’, που τόσο επιθυμεί η Ρωσία, αντί να επιταχύνουμε την προμήθεια όπλων;» διερωτήθηκε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ