22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Αρνείται τον βιασμο ο κατηγορούμενος – Kεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσει η αθλήτρια

Ημερομηνία:

«Για την κατηγορία του βιασμού, δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του κατηγορούμενου προπονητή ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο εδώλιο του οποίου κάθεται μετά από καταγγελία αθλήτριας ότι την βίασε στην ηλικία των 11 ετών.

Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της αθλήτριας

Νωρίτερα η υπεράσπιση της 21 ετών αθλήτριας που κατήγγειλε τον προπονητή της για βιασμό και σεξουαλική κακοποίησή της ενόσω ήταν ανήλικη, υπέβαλε αίτημα να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. «Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε τη διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή. Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητάς της» ανέφερε η δικηγόρος της Κλειώ Παπαπαντολέων.

Την αποδοχή του αιτήματος ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας, με την υπεράσπιση του κατηγορουμένου να μη δηλώνει αντίρρηση στο αίτημα κατά το σκέλος της κατάθεσης χωρίς δημοσιότητας του θύματος. Το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί μόνο η κατάθεση του θύματος κεκλεισμένων των θυρών.

Η δίκη διεκόπη για τις 26 Ιανουαρίου

Το χρονικό

Ο 39χρονος, ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή από τον Ιανουάριο του 2021, σύμφωνα με την 21χρονη σήμερα αθλήτρια την κακοποίησε σεξουαλικά το 2011 ενώ την προπονούσε στην ιστιοπλοΐα.

Η νεαρή κοπέλα προχώρησε σε αποκαλύψεις ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα και αμέσως μετά εκδόθηκε ένταλμα σε βάρος του προπονητή ο οποίος συνελήφθη στην Σάμο όπου διέμενε.

«Δεν υπήρχε καμία συναίνεση από την πλευρά μου. Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και θα καταστρέψει την οικογένειά μου, αν μιλούσα και αποκάλυπτα τι μου έκανε» είχε πει στην κατάθεσή της η νεαρή κοπέλα η οποία ενώ ήταν ανήλικη, το 2013, είχε μιλήσει στους γονείς της για τα όσα είχε υποστεί από τον προπονητή της και εκείνοι αφού ενημέρωσαν τον Ναυτικό Όμιλο, όπου εργαζόταν ο κατηγορούμενος, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ