19.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Δεύτερη στον κόσμο η Εθνική Πόλο – «Λύγισε» στα πέναλτι κόντρα στην Ουγγαρία – «Έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου», λέει ο προπονητής της Εθνικής

Ημερομηνία:

Σε έναν τελικό θρίλερ που θα μνημονεύεται για δεκαετίες, η Ουγγαρία νίκησε την Ελλάδα με 14-13 στα πέναλτι (κ. αγ. 10-10) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Τόσο κοντά και τόσο μακριά τελικά για τα παλικάρια της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, που είδαν το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα να γλιστρά μέσα από τα χέρια τους και να… σταματά στο δοκάρι.

Σε έναν τελικό θρίλερ η Ουγγαρία νίκησε την Ελλάδα με 14-13 στα πέναλτι (κ. αγ. 10-10) και έγινε πρωταθλήτρια κόσμου για 4η φορά στην ιστορία της.

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας έδωσαν και την ψυχή τους για να γίνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές, όμως ο μεγάλος στόχος χάθηκε στη «ρωσική» ρουλέτα, εκεί όπου ο τερματοφύλακας των Μαγυάρων, Σόμα Βόγκελ έκανε τέσσερις επεμβάσεις.

Χρειάστηκε να εκτελεστούν 14 πέναλτι για να αναδειχθεί ο νικητής, με τον Παπαναστασίου να νικιέται από τον Μαγυάρο τερματοφύλακα.

Τόσο κοντά και τελικά τόσο μακριά για τα παλικάρια του Θοδωρή Βλάχου, που ήθελαν τόσο πολύ το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την εθνική ομάδα σε μεγάλη διοργάνωση.

Οι διεθνείς θα επιστρέψουν από τη Φουκουόκα με το ασημένιο μετάλλιο και την ολυμπιακή πρόκριση.

Τα δάκρυα δεν ταιριάζουν σε αυτή την εθνική ομάδα, που μέσα στο 2014 έχουν τρία μεγάλα ραντεβού για να φέρουν το χρυσάφι πίσω στην πατρίδα.

Και τι δεν έγινε σε έναν τελικό που θα μνημονεύεται για δεκαετίες και πώς να ξεχαστεί εκείνη η καταραμένη φάση στα 62 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, όμως αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι.

Κακή αμυντική λειτουργία και στο +2 η Ουγγαρία

Ο Παπαναστασίου από τα δεξιά «κεραυνοβόλησε» τον Βόγκελ στην πρώτη ελληνική επίθεση στον παραπάνω, για το 1-0 στα 6:42, με τον Ζάλανκι να απαντά με γκολ από τα 6μ. για το 1-1 (5:50).

Ο Ζάλακνι από μια άγνωστη γι αυτόν θέση και δίνοντας σφαλιάρα στην μπάλα, νίκησε τον Ζερδεβά για το 3-1 (5:50). Ο άλλος αριστερόχειρας των Μαγυάρων, Μάρτον Βάμος με περιφερειακό σουτ έκανε το 3-1 (2:52).

Όμως ο Παπαναστασίου έδρασε ξανά, μειώνοντας σε 3-2, με την εθνική ομάδα να ξεκινά τον τελικό με δύο στα δύο στον παραπάνω. Οι Ούγγροι έβρισκαν λύσεις σε δεύτερες επιθέσεις και κάπως έτσι ο Φέκετε έκανε το 4-2 (1:41), που ήταν το σκορ του 1ου οκταλέπτου.

Γκολ από την περιφέρεια, «κόλλησε» στον παραπάνω

Νευρικό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες στο 2ο οκτάλεπτο, με την εθνική ομάδα να ανεβάζει την αμυντική της απόδοση.

"google ad"

Μάλιστα η εθνική ομάδα άρχισε να βγάζει γκολ από την περιφέρεια, κάπως έτσι ο Γενηδουνιάς μείωσε σε 4-3 (4:52) και ο Σκουμπάκης σε 5-4 (3:55).

Όμως, την ίδια στιγμή, η δυστοκία στον παίκτη παραπάνω, με τέσσερις χαμένες επιθέσεις, δεν έδωσαν την ευκαιρία στην εθνική ομάδα να προσπεράσει στο σκορ.

Ο Γενηδουνιάς ανέλαβε δράση

Στην πρώτη επίθεση στον παίκτη παραπάνω, ο Νικολαΐδης κέρδισε πέναλτι στο δοκάρι και ο Γενηδουνιάς το μετέτρεψε σε γκολ για το 5-5 (6:53). Και ο ίδιος με «κεραυνό» έξω από τα 6μ. έφερε το 2ο προβάδισμα για την Ελλάδα στον τελικό και το 6-5 (5:42).

Ο Βάμος ισοφάρισε για την Ουγγαρία σε 66, έχοντας μείνει χωρίς γκολ για περισσότερα από οκτώ αγωνιστιικά λεπτά. Η εθνική ομάδα συνέχισε να βρίσει μεγάλα γκολ, με τον Κωνσταντίνο Γκιουβέτση να νικά τον Βόγκελ από πλάγια αριστερά για το 7-6 (2:28).

Όμως ο Μάνχερτς σουτάροντας από την περιφέρεια στην εκπνοή του χρόνου, πέρασε την μπάλα κάτω από το απλωμένο χέρι του Ζερδαβά, για το 7-7.

Η εφτάψυχη Ελλάδα και η χαμένη ευκαιρία

Στο 4ο οκτάλεπτο έγινε χαμός. Η Ουγγαρία έπαιρνε προβάδισμα ενός γκολ, όμως και στις τρεις περιπτώσεις η εθνική ομάδα έφθασε στην ισοφάριση, με την Γενηδουνιά να κάνει το 10-10 στα 2:56 και μετά η ναυμαχία να κορυφώνεται.

Το χρυσό πήγαινε μια από εδώ και μια από την άλλη πλευρά, με την Ουγγαρία να έχει τη δική της ευκαιρία να πάρει το χρυσό στα 00:09 πριν από το τέλος.

Τα πέναλτι

Βάργκα Απόκρουση Ζερδεβά
Φουντούλης Απόκρουση Βόγκελ
Βάμος 0-1
Παπαναστασίου 1-1
Ζάλανκι 1-2
Γκιουβέτσης Απόκρουση Βόγκελ
Γιάνσικ Δοκάρι
Αργυρόπουλος Απόκρουη Βόγκελ
Φέκετε Απόκρουση Ζερδεβά
Γενηδουνιάς 2-2
Βάργκα 2-3
Φουντούλης 3-3
Βάμος 3-4
Παπαναστασίου Απόκρουση Βόγκελ

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-1, 3-2, 3-3.

Τα πέναλτι: 3-4.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Γκίλλας, Τζωρτζάτος.

Ουγγαρία (Ζολτ Βάργκα): Λεβάι, Άνγκιαλ, Μάνχερτς 3, Πολ, Βάμος 2, Νάγκι, Ζάλανκι 3, Φέκετε 1, Νέμετ, Βάργκα, Γιάνσικ 1, Μόλναρ, Βόγκελ.

Συγκλονίζει ο προπονητής της Εθνικής – «Έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου»

Συγγνώμη από τους παίκτες και τον κόσμο για την απόφασή του να ζητήσει τάιμ άουτ 37” πριν το φινάλε ζήτησε ο Θοδωρής Βλάχος.

Βουρκωμένος ο προπονητής της εθνικής πόλο, που «λύγισε» στα πέναλτι κόντρα στην Ουγγαρία, έκανε λόγο για το μεγαλύτερο λάθος της ζωής, καθώς το σκορ ήταν 10-10 και η γαλανόλευκη που είχε έναν παίχτη παραπάνω έκλεψε την μπάλα.

«Δεν μπορώ να μιλήσω, οφείλω μία συγγνώμη έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου, ήμασταν 2-1 παίκτες και πήρα τάιμ άουτ. Είναι η χειρότερη φάση της ζωής μου στην πιο σπουδαία στιγμή μας, συγνώμη από τα παιδιά και όλο τον κόσμο. Έχουμε προσδοκίες, ίσως και να το αξίζαμε, χάσαμε μία κλασική ευκαιρία για το χρυσό. Το λάθος με το τάιμ άουτ μάς χάλασε το μομέντουμ, ελπίζω πως θα έχουμε και άλλες ευκαιρίες αλλά σήμερα ήταν μοναδική», ανέφερε.

«Θέλουμε ο κόσμος να μας αγαπήσει, αν το καταφέραμε είναι σπουδαίο. Όταν θα φτάσουμε στην Ελλάδα θα καταλάβουμε πως κάναμε κάτι σπουδαίο, απλά δεν πετύχαμε το απόλυτο. Δεν ξέρω για πόσο θα μας στοιχειώνει αυτό», πρόσθεσε.

Η απάντηση του Φουντούλη στη συγγνώμη του Βλάχου

«Όλοι μαζί κερδίζουμε, όλοι μαζί χάνουμε. Εδώ δεν βρίσκεται κάποιος για να πάρει την ευθύνη πάνω του. Ο Θόδωρος μπορεί να ένιωσε έτσι. Όταν οι παλμοί είναι στο μάξιμουμ στην τελευταία φάση, τα πάντα μπορούν να γίνουν. Δεν ψάχνουμε να δούμε τι μπορεί να έγινε στο τέλος. Είχαμε ένα ολόκληρο παιχνίδι να πάρουμε τη νίκη», απάντησε ο Γιάννης Φουντούλης, αρχηγός της ομάδας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στιγμές από την ιστορία της Πρωτομαγιάς στον κόσμο και στην Ελλάδα!

Του Σπύρου Δαράκη * Πρώτη του Μάη! Μια μέρα κόκκινη,...

Λούης Τίκας και Εργατική Πρωτομαγιά

Του Γιώργου Σταυρουλάκη, Οικονομολόγος-Συγγραφέας - Ανιψιός Λούη Τίκα Πρωτομαγιά. Παγκόσμια...

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που...

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και...