12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Διαψεύδει η πρεσβεία της Ρωσίας στην Κύπρο την απευθείας αεροπορική σύνδεση με τα κατεχόμενα

Ημερομηνία:

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Κυπριακή Δημοκρατία «διαψεύδει οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την έναρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης», αναφέρεται σε σχετική ανταπόκριση του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ΡΙΑ-Νόβοστι για τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, που προανήγγειλαν απευθείας πτήσεις στα Κατεχόμενα.

«Η πρεσβεία της Ρωσίας δεν διεξήγε ποτέ κανενός είδους συνομιλίες σχετικά με το θέμα αυτό. Δεν προχωρήσαμε σε οιεσδήποτε ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε με καμία από τις πλευρές μέσω των πρεσβειών. Η θέση της Ρωσίας ως προς τη διευθέτηση του Κυπριακού δεν μεταβλήθηκε», ανέφερε εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ρωσίας στο πρακτορείο, χωρίς αυτός να κατονομάζεται.

Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα του ίδιου Ρώσου εκπροσώπου, όπως μεταφέρονται από το ρωσικό πρακτορείο, «η πρεσβεία δεν σχολιάζει εικασίες και μη διασταυρωμένες ανακοινώσεις μεμονωμένων ΜΜΕ».

Ρωσικές διπλωματικές πηγές στη Μόσχα περιέγραψαν νωρίτερα ως «επινοήσεις του τουρκικού Τύπου» τα σχετικά δημοσιεύματα, χωρίς όμως να υπάρξουν άλλες επίσημες δηλώσεις για το θέμα.

Κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων νέων πρεσβευτών στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι «η Ρωσική Ομοσπονδία τασσόταν και τάσσεται υπέρ μιας καθολικής, δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης του Κυπριακού προβλήματος επί τη βάσει των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», υποδεχόμενος τον νέο πρεσβευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσία Κύπρο Γιωργαλλή.

«Οι σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία πάντοτε οικοδομούνταν λαμβάνοντας υπόψη την πολιτισμική και πνευματική κοινότητα και τις παραδόσεις φιλίας των λαών μας», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος στην λακωνικότερη μέχρι σήμερα αναφορά του στην Κύπρο σε αντίστοιχες τοποθετήσεις ενώπιον των νέων πρεσβευτών στο Κρεμλίνο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...