14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Όλοι στην 48ωρη απεργία στο Δημόσιο 18 -19 Σεπτέμβρη

Ημερομηνία:

Τετάρτη, 18 Σεπτέμβρη, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00 πμ στην πλ. Ν. Καταστημάτων

  • § Πέμπτη, 19 Σεπτέμβρη, συμμετέχουμε μαζικά όλοι και όλες στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα.

            § Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα

            § Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων

            § Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

            Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του Δημόσιου, γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε όλους τους εργαζομένους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα με την προώθηση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, το τσάκισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σε διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, που υπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

            § Με το “πολυνομοσχέδιο”, που κατακαλόκαιρα ψηφίστηκε  ουσιαστικά προχωρούν στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάνουν καθαρή την πρόθεση τους να καταργήσουν τον κατώτατο μισθό, ορίζοντας με νόμο το ύψος του μισθού, γενικεύοντας τις ατομικές συμβάσεις σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

            § Με το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση φτιάχνουν ένα σχολείο που πετάει έξω από τη γενική μόρφωση και έξω από το Λύκειο τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας, τα σπρώχνουν βίαια και γρήγορα-γρήγορα για να γίνουν το αυριανό φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Υποτάσσουν έτσι το σχολείο και τις αλλαγές που γίνονται σ΄αυτό στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, στη στρατηγική της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

             Οι απανωτές εξετάσεις, το δυσβάσταχτο κόστος των φροντιστηρίων θα σπρώξει τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας έξω από το Λύκειο (Γενικό και ΕΠΑΛ) και από πολύ μικρή ηλικία στην ψευτοκατάρτιση.

            Θέλουν τα παιδιά μας σύγχρονους δούλους του 21ου αιώνα.

Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είτε βρίσκεται σε φάση κρίσης είτε σε φάση ανάπτυξης  συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα. Η έξοδος από την κρίση που προβάλλει η κυβέρνηση αφορά την σωτηρία, την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου και σε καμία περίπτωση τα λαϊκά δικαιώματα. Κανένας σωτήρας από τα πάνω, καμία κυβερνητική εναλλαγή, κανένα μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να έχει φιλολαϊκό χαρακτήρα, να δώσει διέξοδο σε όφελος του λαού από την κρίση.

Ο ΛΑΟΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ! ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • § Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειες μας.
  • § Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία-Πρόνοια για όλους.
  • § Καμια ιδιωτικοποίηση, καμια εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων.
  • § Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. ΟΧΙ στο βούλιαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, στη νέα προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, στην κατάργηση των επικουρικών ταμείων, στη νέα μείωση των συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και επιστροφή των λεηλατημένων  από τα αποθεματικά των Ταμείων.
  • § Κανένας πλειστηριασμούς στη λαϊκή κατοικία. Ολοι μαζί για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας.
  • § ΟΧΙ στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.

Καλούμε  κάθε ριζοσπάστη συνδικαλιστή, όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης και μέτρα για την επιτυχία της 48ωης απεργίας, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε κλάδο, σε κάθε Σωματείο. Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με περιοδείες, ομιλίες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις και άλλα, όλοι να ενημερωθούν και όλοι να κατεβούν στους δρόμους. Να νεκρώσει το Δημόσιο !

"google ad"

Απευθύνουμε ξεχωριστό κάλεσμα για την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις που θα γίνουν στις 19 Σεπτέμβρη σε όλα τα Σωματεία του Δημοσίου για την κλιμάκωση της πάλης, για απεργίες και αγώνες με διάρκεια και που στο στόχαστρο τους θα έχουν την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ !

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ!

 ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...