16 C
Chania
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026

Δωρεάν ατομικά rapid test σε όλους τους πολίτες

Ημερομηνία:

Μαζικά δωρεάν rapid τεστ Covid 19 από τα φαρμακεία, ένα δωρεάν κάθε βδομάδα για κάθε πολίτη με το ΑΜΚΑ του, άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων, επέκταση ωραρίου έως τις 21:00 όλες τις ημέρες και επαναλειτουργία κομμωτηρίων, ήταν ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία.

Ο Α. Σκέρτσος προχώρησε στην ανακοίνωση ότι «η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που προχωρά από το τέλος Μαρτίου σε δωρεάν παροχή ατομικών rapid test σε όλον τον πληθυσμό της χώρας», και, «έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε τον Απρίλιο σε ελεγχόμενα ανοίγματα περισσότερων δραστηριοτήτων», επιχειρηματολόγησε επίσης.

«Προχωρούμε ακόμη πιο επιθετικά και αποτελεσματικά στο εμβολιαστικό μας σχέδιο», συμπλήρωσε, ενώ ένα «κλειδί» των από εδώ και πέρα μέτρων είναι η ενθάρρυνση της παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, αξιοποιώντας και τον ανοιξιάτικο καιρό.

Εξειδικεύοντας δε, στη συνέχεια, είπε πως η χώρα προχωρά από τις 300.000 τεστ ανά εβδομάδα σε, δυνητικά, έως και 10 εκατ. την εβδομάδα. Κάθε πολίτης από τα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου θα μπορεί να προμηθεύεται από το φαρμακείο της γειτονιάς του ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα με την επίδειξη του αριθμού ΑΜΚΑ. Απαντώντας μάλιστα σε σχετικό ερώτημα, δήλωσε ότι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα για τη δυνατότητα παροχής 4 τεστ/ μήνα, μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ, και χωρίς συνταγογράφηση.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μανόλης Χνάρης: Αναγκαία η πλήρης αποζημίωση των αγροτών για τη φωτιά του 2022 στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Ο βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης ζητά πλήρη αποζημίωση των αγροτών για τη φωτιά του 2022 στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, μετά από επιστολή του δημάρχου για προβλήματα στον ΕΛΓΑ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Χανιά για το 17ο Ιστορικό Circuit

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Χανιά την Κυριακή 3/5/2026 λόγω του 17ου Ιστορικού Circuit. Απαγόρευση κυκλοφορίας στις οδούς Τζανακάκη, Ανδρέα Παπανδρέου και Ι. Σφακιανάκη.

Η Περιφέρεια Κρήτης στη Διαπεριφερειακή Συνάντηση του έργου Interreg Europe – Digital Rural για τα «Έξυπνα Χωριά»

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη Διαπεριφερειακή Συνάντηση του έργου Interreg Europe – Digital Rural στη Βάλμιερα Λετονίας, για τα Έξυπνα Χωριά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της υπαίθρου.

Με επίκεντρο τα τοπικά προϊόντα ΠΟΠ η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 6η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση AREPO στις Βρυξέλλες

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην 6η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση AREPO στις Βρυξέλλες, αναδεικνύοντας προϊόντα ΠΟΠ όπως Γραβιέρα, Ξυνομυζήθρα, Πηχτόγαλο και Πευκοθυμαρόμελο.