21 C
Chania
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2026

Δωρεάν μαστογραφικοί έλεγχοι σε 150 γυναίκες στον Δήμο Πλατανιά

Ημερομηνία:

Με τη συμμετοχή 150 γυναικών ολοκληρώθηκε η δράση δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο της εκστρατείας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού με το μήνυμα «kalw_se».

Η δράση υλοποιήθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, με την υποστήριξη της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Χρυσάνθης Μαραγκουδάκη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πλατανιά, συγκεκριμένα στις Δημοτικές Κοινότητες Βουκολιών, Κολυμβαρίου, Πλατανιά και Σκινέ. Την οργάνωση της δράσης στήριξαν τοπικοί σύλλογοι: ο Σύλλογος Γυναικών Βουκολιών, ο Σύλλογος Γυναικών Κολυμβαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιά και η Περιηγητική Λέσχη Σκινέ.

Η ανταπόκριση των γυναικών της περιοχής υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη, με τις 150 συμμετέχουσες να αξιοποιούν τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τη φροντίδα της υγείας τους.

Σε δήλωσή της, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη τόνισε: «Η μεγάλη συμμετοχή των γυναικών στη δράση δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου αποτελεί ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα για τη σημασία που δίνουν οι γυναίκες της περιοχής μας στην πρόληψη και τη φροντίδα της υγείας τους. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας για την άψογη συνεργασία και την πολύτιμη προσφορά τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης στους συλλόγους και τους εθελοντές που στήριξαν έμπρακτα την υλοποίηση της δράσης, συμβάλλοντας στην ενημέρωση και την οργάνωσή της».

Η κ. Μαραγκουδάκη ευχαρίστησε θερμά το Ξενοδοχείο Vasiliki Apartments και ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη του, κ. Εμμανουήλ Λιοδάκη, για τη δωρεάν φιλοξενία του προσωπικού της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας. «Είναι πολύ σημαντικό ότι 150 γυναίκες συμμετείχαν, δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα για το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη. Είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε τη ζωή και την υγεία μας. Μέσα από τη δράση αυτή περάσαμε ένα μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και πρόληψης, ώστε να μη χαθεί καμία μάχη που μπορεί να κερδηθεί», πρόσθεσε η Αντιδήμαρχος. Ο Δήμος Πλατανιά δεσμεύτηκε να συνεχίσει να στηρίζει πρωτοβουλίες που προάγουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στις Βρυξέλλες το 1ο Παγκρήτιο Forum προώθησης κρητικών προϊόντων

Το 1ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή 34 επιχειρήσεων και 40 Βέλγων αγοραστών. Στόχος η ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Ορκωμοσία νέων και εξελιχθέντων μελών Δ.Ε.Π. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ορκωμοσία τεσσάρων μελών Δ.Ε.Π. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στις 2 Ιουνίου 2026. Νέες προσλήψεις και εξελίξεις σε Παιδαγωγικό και Ιατρική Σχολή παρουσία του Πρύτανη Γ. Κοντάκη.

Φεστιβάλ Ποίησης «Νέες Φωνές» στο Ρέθυμνο στις 5-6 Ιουνίου 2026

Το Φεστιβάλ Ποίησης «Νέες Φωνές» έρχεται στο Ρέθυμνο στις 5-6 Ιουνίου 2026. Ποιητικά εργαστήρια, Ανοιχτό Μικρόφωνο και Νύχτα Ποίησης στη Φορτέτζα.

Συνάντηση Σημανδηράκη με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ.κ. Συμεών στα Χανιά

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ.κ. Συμεών. Συζητήθηκαν οι δεσμοί της πόλης με την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης.