16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Εκνευρισμός και οργή στην κυβέρνηση για τα περί υβριδικού πολέμου

Ημερομηνία:

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας μετά το χθεσινό αλαλούμ που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις που έκανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου ο οποίος μίλησε για υβριδικό πόλεμο που περιμένει η χώρα μας μέσα στο καλοκαίρι.

Και αυτό καθότι η κυβέρνηση κατηγορήθηκε ευθέως από την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την ένταση με την Τουρκία για ψηφοθηρικούς λόγους αλλά και προκειμένου οι πολίτες να ξεχάσουν τα προβλήματα της ακρίβειας.

Όμως η αλήθεια είναι ότι οι αρχικές δηλώσεις των κύκλων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκνεύρισαν ακόμα και τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου καθώς εμφάνισαν την κυβέρνηση να κινδυνολογεί και να κάνει πόλεμο μόνη της, σπέρνοντας τον πανικό στους πολίτες.

Με βάση δε την συγκυρία -ο πρωθυπουργός βρισκόταν στις Βρυξέλλες και θα ενημέρωνε τους ομολόγους του για την επιθετική στάση των γειτόνων μας- η εικόνα που έβγαινε προς τα έξω, ήταν η εικόνα μιας χώρας που διαρκώς μιλάει για πόλεμο και φαντασιώνεται επιθέσεις.

Ακόμα η δήλωση αυτή θα μπορούσε να κάνει τον γύρο του κόσμου δημιουργώντας εντυπώσεις σε μία στιγμή που η χώρα προσδοκά να ορθοποδήσει οικονομικά από τον τουρισμό.

Όπως είναι γνωστό ανώτατοι κύκλοι του υπουργείο Άμυνας ανέφεραν χθες στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι «το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα με τον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση πχ πυρκαγιές στα δάση».

Οι δηλώσεις αυτές θορύβησαν το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο έσπευσε να ζητήσει από τους υπευθύνους του ΥΕΘΑ να ανασκευάσουν καθώς η δήλωση αυτή δημιουργούσε πολλά και δύσκολα προβλήματα. Λίγη ώρα αργότερα πηγές του αρμόδιο υπουργείου διέψευδαν τον εαυτό τους λέγοντας ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση ή απειλή ασφαλείας, όπως ήταν και θα είναι πάντα. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι του ΥΕΘΑ και συμπλήρωναν:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα παραμείνουν σε εγρήγορση ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, ακόμα και υβριδικές απειλές που πιθανώς να εκδηλωθούν μέσα στο καλοκαίρι. Όπως η Ελλάδα ήταν έτοιμη το 2019, το 2020 και πέρυσι, έτσι και τώρα έχει λάβει τα μέτρα της».

O ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για μια ακόμη γελοιότητα των υπουργών του κ. Μητσοτάκη. Το πρόβλημα ωστόσο είναι δυστυχώς δομικό και ξεκινά από το Μέγαρο Μαξίμου που επιλέγει ακόμη και τα θέματα εθνικής ασφάλειας να τα διαχειρίζεται επικοινωνιακά, προκειμένου να εξυπηρετήσει το σχέδιο αλλαγής της ατζέντας από τα μείζονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας».

Από την πλευρά το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «οι διαρροές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας περί υβριδικών επιθέσεων στα ελληνικά νησιά και τον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση της χώρας, άπτονται πολύ σοβαρών θεμάτων, που είναι αδιανόητο να διατυπώνονται ελαφρά τη καρδία και εν συνεχεία να ανασκευάζονται».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...