20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εμπλέκουν τον Μαρκογιαννάκη στην υπόθεση του αγνοούμενου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη – Tι απαντά ο πρώην Υπουργός

Ημερομηνία:

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, εμπλέκουν στην υπόθεση του αγνοούμενου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει πολλές αναφορές για «άνωθεν» παρέμβαση προς τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ώστε να πέσουν «στα μαλακά» οι φοιτητές που φέρονται να ασκούσαν ψυχολογική βία στον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι αναφορές αυτές, μάλιστα, γίνονται με τρόπο που φωτογραφίζουν σαφώς τον πρώην υπουργό.

Μιλώντας στο newpost, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης παραδέχεται ότι τηλεφώνησε στον διευθυντή της σχολής αλλά πριν από δύο χρόνια και για εντελώς διαφορετικό θέμα.

Όπως λέει, μια μητέρα φοιτητή που κατάγεται από την Κρήτη τον παρακάλεσε να παρέμβει, ώστε να μειωθεί ποινή αποβολής από την φοιτητική Εστία, για φθορές που προκάλεσε ο συγκεκριμένος σπουδαστής με την παρέα του-είχαν ζωγραφίσει την Κρήτη στους τοίχους και είχαν προκαλέσει και άλλες ζημιές και τιμωρήθηκαν με τριήμερη αποβολή από τους χώρους της Εστίας.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης, όπως ο ίδιος λέει, τηλεφώνησε στον διευθυντή της σχολής, Κώστα Μάντζαρη, ο οποίος του είπε ότι δεν μπορεί να παρέμβει καθώς οι ποινές αποτελούν απόφαση του συμβουλίου.

Το newpost επικοινώνησε και με τον κ. Μάντζαρη, ο οποίος επιβεβαίωσε την επικοινωνία με τον πρώην υπουργό, διευκρινίζοντας όμως πως αυτή «έγινε το 2013, ένα χρόνο πριν γραφτεί στη σχολή ο αγνοούμενος φοιτητής» και επιμένει ότι δεν έγινε αποδεκτό το «αίτημα» του πρώην υπουργού.

Ξεκαθάρισε πως δεν καταλαβαίνει με ποιον τρόπο το τηλεφώνημα αυτό συνδέεται με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη:

«Αν πρόκειται για την ίδια ομάδα φοιτητών δεν το γνωρίζω, εγώ δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που κατηγορούνται από την οικογένεια για bullying».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, πράγματι, το 2013 μια παρέα φοιτητών είχε τιμωρηθεί με πενθήμερη-αρχικά-αποβολή από τους χώρους της Εστίας για φθορές. Το Συμβούλιο των καθηγητών μείωσε την ποινή σε τριήμερη αποβολή, καθώς ακολουθούσε περίοδος εξετάσεων και αποφασίστηκε να αντιμετωπιστούν με επιείκεια.

Ο ένας από τους φοιτητές ήταν ανήλικος και κλήθηκαν οι γονείς του να τον παραλάβουν, κάτι που οι τελευταίοι είπαν πως δεν μπορούν να κάνουν-η σχολή είναι στα Ιωάννινα και ο ανήλικος φοιτητής καταγόταν από την Κρήτη. Για αυτόν τον φοιτητή αποφασίστηκε να διανυκτερεύσει στους χώρους της Εστίας, προκειμένου να μην μείνει στους δρόμους-δηλαδή, η ποινή καταγράφηκε αλλά επί της ουσίας δεν εκτελέστηκε.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ