16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ενωτική Πρωτοβουλία για ΔΑΝ-ΝΔΦΚ: Ντροπή η κυβερνητική νεολαία να επιτίθεται με συκοφαντίες

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ενωτική Πρωτοβουλία Πολυτεχνείου Κρήτης απαντά στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

“Την Πέμπτη 02/02 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης στην διαδικασία που ορίστηκε από την νέα πρυτανική αρχή του ιδρύματος. Οι φοιτητικοί σύλλογοι βρέθηκαν μαζικά και παρέθεσαν τα αιτήματα τους γύρω από το κομμάτι της εκπροσώπησης των φοιτητών στα όργανα διοίκησης, σχετικά με τις ηλεκτρονικές εκλογές-φιάσκο με ενιαία ψηφοδέλτια, τις πτυχές των νόμων Κεραμέως, ζητήματα σχολής αλλά και ζητήματα μέριμνας.

Παρά το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απείχε από όλα τα διοικητικά συμβούλια που ορίστηκαν έπειτα από δική μας πρωτοβουλία για να παρέμβουν οι σύλλογοι με τα αιτήματα τους, παρευρέθηκαν στην συγκέντρωση εκπρόσωποι της από κάθε σχολή. Από την αρχή η στάση των εκπροσώπων της κυβερνητικής νεολαίας ήταν εριστική στήνοντας προβοκάτσιες, διακόπτοντας και φωνάζοντας πάνω από τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Φοιτητικών Συλλόγων προκειμένου να σαμποτάρουν τη διαδικασία. Μάλιστα, δεν δίστασαν μέχρι και να αποκαλέσουν “ασφάλεια” μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, πρόεδρο του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου και έναν από τους 8 φοιτητές του ιδρύματος που απειλούνται με διώξεις και στημένα κατηγορητήρια έπειτα από μήνυση της Υπ. Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όσο και αν προσπάθησαν τα φερέφωνα της κυβέρνησης να αυτό-προσδιοριστούν ως «εκπρόσωποι των φοιτητών» οι ίδιοι οι φοιτητές τους καταδίκασαν μαζικά. Καμία νομιμοποίηση από τους φοιτητικούς συλλόγους δεν πρόκειται να έχει μία διαβλητή διαδικασία που καταπατά τα κεκτημένα τους. Αφού έγινε ξεκάθαρο ότι κανέναν άλλον δεν εκπροσωπούν τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πέρα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και δεν πρόκειται οι φοιτητές να ανεχτούμε τους συγκεκριμένους να μιλούν εξ’ ονόματος των συλλόγων στα όργανα διοίκησης για να εφαρμόζουν κατά γράμμα την κυβερνητική γραμμή στα πανεπιστήμια, η κυβερνητική νεολαία προχώρησε σε στοχοποιήσεις φοιτητών. Έπειτα από τρία συνεχόμενα χρόνια, είναι η πρώτη φορά που η κυβερνητική παράταξη αναγνωρίζει και παραβρίσκεται σε δια ζώσης και ζωντανή διαδικασία. Ωστόσο, προτίμησε να αποχωρήσει λίγο αργότερα επιχειρώντας να απονομιμοποιήσει για ακόμη μία φορά την κινητοποίηση και τις αποφάσεις του συλλόγου, αφού καθ’ όλη την διάρκεια της κινητοποίησης φάνηκε έντονα η αδυναμία της να αναδείξει ζητήματα και να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των φοιτητών εξαιτίας της πολύχρονης απουσίας της.

Έφτασε μέχρι και στο σημείο να λασπολογήσει με κατηγορίες προς μέλος του σχήματος μας και εκλεγμένο συνδικαλιστή του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου ΜΠΔ για δήθεν χυδαία συμπεριφορά σε μέλος της κυβερνητικής νεολαίας!

Είναι, τουλάχιστον, ντροπή η κυβερνητική νεολαία που στήνει καριέρα στις πλάτες των φοιτητών να χρησιμοποιεί με τέτοιο εργαλειακό τρόπο τον σεξισμό και να επιτίθεται με συκοφαντίες, προκειμένου να μαζέψει τα σπασμένα της και να επιχειρήσει να καταστείλει συνδικαλιστές επειδή είναι υπέρμαχοι των φοιτητικών συλλόγων και των ζωντανών διαδικασιών τους. Είναι η ίδια πολιτική δύναμη στο ίδρυμα που μέλος της και φανερός υποστηρικτής της πριν δύο χρόνια παρενοχλούσε και απειλούσε φοιτήτρια στο Ρέθυμνο, είναι η ίδια δύναμη με τα γνωστά σλόγκαν «party μωρή άρρωστη» και μία σειρά από αφίσες με χυδαίους και σεξιστικούς σχολιασμούς. Είναι η κυβερνητική νεολαία της Νέας Δημοκρατίας που κατέθεσε τον νόμο Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, που ορίζει σε διευθυντικές θέσεις και ξεπλένει βιαστές σαν τον Λιγνάδη, έχει στο εσωτερικό της τον βιαστή και μαστροπό Ηλία Μίχο και δίνει 600άρια επιδόματα στους δολοφόνους της ΕΛ.ΑΣ. που χτυπούν την νεολαία και βιάζουν 19χρονες στο ΑΤ Ομόνοιας. Πως, δηλαδή, τώρα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προσπαθεί να μας πείσει ότι ευαισθητοποιήθηκε γύρω από το κομμάτι των σεξιστικών συμπεριφορών, όταν είναι η αντίληψη που διαπαιδαγωγεί μέλος της μία μέρα πριν, να καυχιέται ενώπιον των φοιτητών για τα σεξιστικά υλικά της παράταξης του και τόλμησε να κάνει σεξιστικό σχολιασμό σε μέλος του σχήματός μας «έχεις δει πως ντύνονται τα κορίτσια για να έρθουν στα party του Πολυτεχνείου;».

Αυτή είναι η κυβερνητική νεολαία! Όπου δεν μπορεί να συζητήσει και να αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα επιλέγει να κατηγορεί με ψέματα αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος. Οι φοιτητές τους έχουν γυρίσει την πλάτη, είναι απελπισμένοι!

Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέσα από ενεργούς φοιτητικούς συλλόγους και να προασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων των φοιτητών! Από την άλλη, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ας αφήσει τα παραμύθια, τις δήθεν εκπροσωπήσεις και τις προσπάθειες να διαλύσει τα συλλογικά μας όργανα και καλά θα κάνει να ασχοληθεί για μια φορά με τα ζητήματα των φοιτητών!”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...