16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Πολάκης: “Οι εργολάβοι που επιστρέφουν στα νοσοκομεία, θα φύγουν μόλις ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση”

Ημερομηνία:

Εν όψει της απόλυσης από τα νοσοκομεία 6.000 περίπου συμβασιούχων στους τομείς της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, διαμηνύει:

“Στον ακροδεξιό Πλεύρη και σε όσους διεφθαρμένους διοικητές νοσοκομείων προχωρήσουν στην απόλυση εργαζομένων και την επαναφορά εργολάβων σε καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση, λέω τα εξής (εντελώς καθαρά και από ιδεολογία):

1) Μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ξαναγίνει κυβέρνηση οι εργολάβοι που θα έχουν προλάβει να ξαναγυρίσουν στα νοσοκομεία, θα φύγουν τις πρώτες μέρες και θα επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή!

2) Όλοι οι διοικητές που το έκαναν αυτό θα ελεγχθούν για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη καθώς σε όσα νοσοκομεία επιστρέφει ο εργολάβος σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, το συνολικό κόστος πολλαπλασιάζεται (προφανώς για να πάρουν κάποιοι διοικητές – και όχι μόνο – μίζες).

3) Πάλι με νομοθετική ρύθμιση, θα προωθηθεί η μονιμοποίηση των εργαζομένων με τις ατομικές συμβάσεις που δουλεύουν αρκετά χρόνια στα νοσοκομεία και έδωσαν και τη μάχη του κορωνοϊού (όπως το ίδιο θα συμβεί και για τους 4.000 του ΟΑΕΔ και το επικουρικό προσωπικό που δουλεύει χρόνια στα νοσοκομεία)”.

«Πυρά» και από ΠΟΕΔΗΝ

«Στις υπηρεσίες στήριξης των Νοσοκομείων (φύλαξη, καθαριότητα, εστίαση) εργάζονται με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων 6.000 εργαζόμενοι. Όλοι πάνω από πέντε χρόνια. Στη διάρκεια της πανδημίας οι καθαρίστριες στις κλινικές κορωνοϊού, οι τραπεζοκόμες στη σίτιση των ασθενών, οι φύλακες στην τήρηση του πρωτοκόλλου εισόδου στα νοσοκομεία ασθενών και επισκεπτών και στη φύλαξη, προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες σε συνθήκες εργασιακής εξάντλησης. Και όμως επιβραβεύονται με την απόλυσή τους. Όχι γιατί εκλείπουν οι ανάγκες, αλλά για να επιστρέψουν οι εργολάβοι» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Εργολάβοι που στοιχίζουν τα διπλά χρήματα στο Δημόσιο για τις ίδιες εργασίες, με χειρότερη ποιότητα προσφερόμενων υπηρεσιών, άθλιες συνθήκες εργασίας και αμοιβών των εργαζόμενων που απασχολούν. Δηλαδή οι εργαζόμενοι που σήμερα εργάζονται με συμβάσεις και λαμβάνουν από τα νοσοκομεία 600-700 ευρώ το μήνα, θα αναγκαστούν να ζητήσουν δουλειά από τον εργολάβο και εάν τους προσλάβει, για την ίδια εργασία με περισσότερες ώρες απασχόλησης, θα λαμβάνουν 300 ευρώ το μήνα. Θα δουλεύουν πολύ περισσότερες ώρες από αυτές που θα δηλώνονται, θα υπογράφουν ότι έλαβαν 700 ευρώ και θα λαμβάνουν 300 ευρώ το μήνα. Θα κατατίθενται στη τράπεζα 700 ευρώ για να μην έχουν πρόβλημα με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και με απειλές μπράβων θα επιστρέφουν πίσω τα 400 ευρώ» τονίζει ακόμη και προσθέτει: «Τα ζήσαμε. Δυστυχώς αυτή η κατάσταση επικρατεί στα νοσοκομεία που έχουν εργολάβους στις υπηρεσίες στήριξης και σε όσα επέστρεψαν με τη διενέργεια σχετικών διαγωνισμών.

Επίσης πολλά νοσοκομεία έχουν σε εξέλιξη  διαγωνισμούς για εργολάβους και οι 6.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα απολυθούν με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών. Δυστυχώς δεν δίνεται η δυνατότητα στα νοσοκομεία με νομοθετική ρύθμιση να διενεργούν διαγωνισμούς πρόσληψης συμβασιούχου προσωπικού.  Το υπουργείο υγείας  ανανεώνει τις συμβάσεις των 6.000 εργαζομένων στις υπηρεσίες στήριξης με την υποσημείωση ότι όταν ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί από τα νοσοκομεία για την  εγκατάσταση εργολάβων που τρέχουν, απολύονται οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι. Σταδιακά αυτό συμβαίνει». Και συμπληρώνει: «Είναι άδικο να απολυθούν 6.000 εργαζόμενοι για να τα κονομήσουν οι εργολάβοι. Να παρακαλάνε μετά οι απολυμένοι εργαζόμενοι να βρουν δουλειά στους εργολάβους με 300 ευρώ τον μήνα σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και με την ακρίβεια να τσακίζει. Καλούμε τον υπουργό Υγείας να δώσει τη δυνατότητα στα νοσοκομεία να προλαμβάνουν προσωπικό στις εν λόγω υπηρεσίες συνάπτοντας συμβάσεις ορισμένου χρόνου με νομοθετική ρύθμιση».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...

Κατάφαγαν τα πεύκα στο δρόμο προς Αφράτα οι κάμπιες | Φωτός

Τελείως η σχεδόν ξεραμένα τα δύο τρίτα των πεύκων...

Γιόρτασαν τα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους οι Χανιώτες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  για ακόμη  μια χρονιά στην περιοχή...

Τραυματισμένος εντοπίστηκε 94χρονος στον Αποκόρωνα Χανίων – Κατήγγειλε κλοπή 700 ευρώ

Τραυματισμένος εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από συντοπίτη του,...