16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

ΔΕΥΑΗ: Ζητούν από 18 εργαζόμενους – συνταξιούχους να επιστρέψουν 1,5 εκατ. ευρώ!

Ημερομηνία:

Βαρύ πλήγμα δέχεται η ΔΕΥΑΗ, καθώς άρχισαν οι πρώτες παραιτήσεις των συνταξιούχων που εξακολουθούσαν να εργάζονται στη δημοτική επιχείρηση, οι οποίοι εκ των υστέρων, βρίσκονται αντιμέτωποι με τις παρενέργειες του νόμου Κατρούγκαλου που βάζει κόφτες στη μισθοδοσία, και τους αναγκάζει να επιστρέψουν πίσω χρήματα που είχαν εισπράξει. Υπολογίζεται ότι οι 18 συνταξιούχοι που αριθμεί η υπηρεσία θα πρέπει να επιστρέψουν ένα ποσό της τάξεως του 1,5 εκ. ευρώ.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΗ αναζητά πολιτική λύση για να δώσει διέξοδο στο πρόβλημα που έχει ανακύψει, το οποίο έχει αναδείξει το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη. Η κρίση με τις πληρωμές των συνταξιούχων ξέσπασε λίγο πριν την εκπνοή της περσινής χρονιάς, στο Δήμο Λάρισας όπου αποκαλύφθηκε ότι οι πληρωμές των συνταξιούχων, που εξακολουθούν να εργάζονται πρέπει να είναι προσαρμοσμένες στα προβλεπόμενα του νόμου Κατρούγκαλου του 2016, που βάζει κόφτες στη μισθοδοσία και φρένο στης προσαυξήσεις.

Το θέμα έφτασε και στη ΔΕΥΑ Ηρακλείου, όπου ξαφνικά οι 18 εργαζόμενοι ανακάλυψαν ότι βάση του νόμου θα κληθούν να επιστρέψουν 1,5 εκ ευρώ ποσό εξωφρενικό για τις οικονομικές αντοχές τους.

Ήδη οι πρώτοι 6 συνταξιούχοι υπέβαλλαν παραίτηση από την υπηρεσία, ενώ οι υπόλοιποι έχουν προσφύγει δικαστικά και στις 24 Φεβρουαρίου, αναμένεται να συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει.

«Πρόκειται για εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα» δηλώνει στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, ο οποίος τονίζει ότι «σκάει στα χέρια της δημοτικής επιχείρησης στην πιο δύσκολη χρονική συγκυρία, αφού οι αποχωρήσεις των συνταξιούχων αποτελούν βαριά απώλεια, με δεδομένο ότι σε αυτή τη φάση λήγουν οι συμβάσεις 19 εργαζόμενων με 8μηνες συμβάσεις, και άλλων 7 συμβασιούχων covid. Αδειάζει η υπηρεσία από προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και των κλάδων, και το γεγονός αυτό επιτείνει τα εσωτερικά αδιέξοδα της λόγω του αποδεκατισμού της από εργαζόμενους, σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ .

Ο ίδιος αναφερόμενος στις οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν ανοίξει με τους συνταξιούχους οι οποίοι εμφανίζονται να χρωστούν εκ των υστέρων ένα ποσό της τάξεως του 1,5 εκ, ευρώ από τη μισθοδοσία που έχουν εισπράξει, τονίζει ότι θα πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση, ώστε να αντιμετωπισθεί το ζήτημα που υπάρχει διότι δεν δημιουργήθηκε με ευθύνη των εργαζομένων. ‘Όπως τονίζει θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις ώστε ο νόμος να ισχύσει από εδώ και πέρα και ότι αναδρομικά από το 2016.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...